Porvoon Sähköverkko ottaa käyttöön netotuksen sähkön pientuotannossa

Porvoon Energia -konsernin sähköverkkoyhtiö Porvoon Sähköverkko uudistaa pientuottajien mittaustiedon käsittelyä ja ottaa käyttöön pientuotannon netotuksen 15.6.2022 alkaen niiden asiakkaidensa laskuttamisessa, jotka sekä tuottavat sähköenergiaa omaan kulutukseen että myyvät tuottamansa ylijäämäenergian ulos.

Netotukseen siirtyminen koskee sekä aurinko- että tuulisähkön pientuottajia, joiden tuotanto on enintään 100 kVA. Uudistus perustuu valtioneuvoston asetukseen. Kaikki pientuottajat Suomessa siirtyvät netotuksen piiriin viimeistään 1.1.2023.

Uuden asetuksen tavoitteena on parantaa pientuottajien saamaa hyötyä itse tuotetusta energiasta käyttämällä aiempaa suuremman osan itse tuotetusta energiasta omassa kiinteistössä, jolloin sähköverkosta ostetun sähkön määrä vähenee. Omaan kulutukseen kohdennettu energiantuotanto on keskimäärin edullisempaa kuin tuotannon myynti ylijäämäenergiana ulos, Porvoon Sähköverkko kertoo.

Pientuotannon netotuksessa taseselvitysjakso on tunnin pituinen. Tuntikohtainen netotus tarkoittaa sitä, että kaikesta tunnin aikana tuotetusta ja käytetystä sähköstä tehdään nettolaskelma, jossa yhdellä tunnilla voi olla vain joko sähkön ostoa tai myyntiä.

Porvoon Energialla on tällä hetkellä noin 730 mikrotuotannon asiakasta, ja määrä kasvaa vauhdikkaasti koko ajan.

– Nyt touko-kesäkuussa on tullut noin 10–15 uutta pientuotantolaitteistoilmoitusta joka viikko, Porvoon Sähköverkon asiakkuuspäällikkö Tomas Nordström kertoo.

Ensimmäiset mikrotuotannon laitteistot liitettiin Porvoon Sähköverkkoon vuonna 2013.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut