Vihreätkin Porvoossa Pensselitehtaan bänditilojen kannalla: mistä muualta ne löytyisi ja tällä hinnalla? – "Bänditilojen ja skeittipaikan tarkoitus ei ole välttämättä olla samassa paikassa"

Nuorten bänditilojen saaminen Pensselitehtaalle saa yhä lisää kannatusta päättäjien parissa, vaikka Sari Gustafssonin viranhaltijaesitys olikin torstaina kokoontuvalle sivistyslautakunnalle, että valmistelua jatketaan ja vaihtoehtojen etsintää bänditiloiksi. Pensselitehtaalla tarjolla oleva tila on esityksen mukaan liian suuri alkuperäisen toimeksiannon mukaiseen nuorisopalveluiden tarpeeseen. Vuosivuokra olisi 72 000 euroa vuodessa, jota kiristyvässä taloudessa ei palautusesityksen mukaan löydy.

Porvoon Vihreän valtuustoryhmän ja Porvoon Vihreät ry:n tiedotteen mukaan kaupungin tulisi olla mukana Pensselitehtaan luovassa kokeilussa, jossa kaupungin strategian mukaisesti tuetaan kaupunkielämää.

Pensselitehtaan -konseptissa ammattilaiset ovat aidosti kehittämässä uudenlaista toimintaa, jolla on potentiaalia. Pensselitehdas toivoo kaupungista kumppania ja tukijaa.

– Kyseessä on toiminta, jota verovaroilla tulee kohtuullisissa määrin tukea. Hankkeelle on myös laajaa tukea kaupunkilaisten keskuudessa. Jos kaupunki tämän idean torppaa, menetämme monta innokasta toimijaa ja ammattilaista. Se olisi todellinen imagotappio, mutta myös menetys nuorille ja kulttuurille, kuuluu vihreiden kannanotto asiaan.

Vihreiden mukaan kaupungin tulisi olla idean mahdollistaja, koska Pensselitehdas olisi omaehtoisen musiikkikulttuuritoiminnan keskus, jonne sijoittuisivat nuorten bänditilat ja paikka toisi samalla eri kehitysvaiheissa olevat ja kaikenikäiset taiteilijat, muusikot ja harrastajat yhteen. He saisivat tukea toisistaan.

– Voimme varmasti luoda mallin, joka pienentää kaupungin taloudellista riskiä. Päätöksenteossa ei tule liiaksi jumittua perinteiseen kustannus-hyötyajatteluun vaan tarvitaan uudenlaista kumppanuutta ja rakentavaa yhteistyötä. Ensinnäkin Penselitehtaan toimintakonseptissa vain osa tiloista olisi nuorisotoimen bänditiloja, muut tilat vuokrattaisiin ulkopuolisille toimijoille. Kokonniemeen ollaan tekemässä yli 20 miljoonan investointia, joten myös kulttuuriin tulisi panostaa, muistuttaa valtuustoryhmä ja Vihreät.

Talousarviossa bänditiloille ja sisäskeittipaikalle on investoinneissa varattu 100 000 euroa, mutta tekstiosuudessa näitä ei ole liitetty yhteen.

– Näiden ei siis ole tarkoitus olla välttämättä samoissa tiloissa. RTV on valmis laatimaan pitkän vuokrasopimuksen Pensselitehtaalle eli Pensselitehtaaseen tehtävä investointi olisi pitkäkestoinen ja monia kaupunkilaisia hyödyttävä. Mistä muualta kaupunki löytää toimivat bänditilat 6 euroa per neliö vuokrahinnalla?

Vihreät muistuttavat tiedotteessaan, että etsimistä on tehty jo kauan tuloksetta.

– Pensselitehtaan tiloja voisi käyttää myös Musiikkiopiston, kuvismuskarin ja koulujen tarpeisiin. Porvoosta puuttuu tällaiset tilat ja Musiikkiopistokin toimii vuokratiloissa. Kaupungissa on musiikkiluokka ja innokkaita nuoria musiikinharrastajia, joita pitäisi myös tukea.

Korjattu 14.6. kello 14.43 lautakunnassa käsiteltävän päätösesityksen sisältöä, jossa vuokraamista ei esitetä tilojen liian suuren koon vuoksi, vaan vaihtoehtojen etsimistä edelleen.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut