Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Porvoon Kipinän toinen numero ilmestyi – Viljami Puustinen avaa Porvoon sotaisaa historiaa, kirjoittajissa myös A. W. Yrjänä

Perinteitä, historiaa ja taidetta käsittelevän paikallisen kulttuurilehti Porvoon Kipinän toinen numero ilmestyi kesäkuussa teemalla Vainovalkeat. Nimi viittaa kansanperinteen tuntemille merkkirovioille, jotka varoittivat väkeä sodasta.

Päätoimittaja Aki Cederberg syventää lehden sotaisaa teemaa pääkirjoituksessaan, haastattelee ruotsinsuomalaista Ukrainan Azov-rykmentin entistä vapaaehtoistaistelijaa ja luo kirjallisen tuokiokuvan synkän yksinpuhelijan Olavi Paavolaisen kesähuvilalta.

A.W. Yrjänä avaa lehden toisen numeron moniulotteisella runollaan ”Kultainen Orda”. Kauko Röyhkä tekee tutkimusmatkan salaiseen kipupisteeseen ja pohtii, miksi hän kirjoittaa sodasta.

Porvoon vanhempaa ja osittain pimentoon jäänyttä sotaisaa historiaa valottaa Suomen viikinkiajasta parhaillaan kirjaa valmisteleva tietokirjailija Viljami Puustinen.

Kirjoittajien joukossa ovat myös Ike Vil, Marko Leppänen, Jykä Varpio, Matti Rautaniemi, J. J. Suutarinen, Hippo Taatila ja lehden kustantaja Jon Hällström. Lehden visuaalisesta maailmasta vastaavat valokuvaaja Rikhard Larvanto ja taiteilija Jan Neva, jonka lehdessä nähtävistä teoksista osa on syntynyt sotatoimialueella. Porvoon Kipinän kustantaja on salakirjat.net.