Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pukkilan senioreiden digituki jatkuu syksyllä – vertaisopastajia ilahdutti rohkeus oppia uuttaa ja päätelaitteiden erilaisuus

Pukkilan seurakunnan diakoniatyössä oli havaittu erityisesti ikäihmisten vaikeudet pystyä asioimaan jatkuvasti muuttuvissa digitalisoituvissa palveluissa, joten keväällä alkanut digituki senioreille sai hyvän vastaanoton.

25-vuotias senioreiden digivertaistukea tarjoava yhdistys Enter-yhdistys lähti yhteistyöhön mukaan, kun seurakunta ja eläkeläisjärjestöt olivat saaneet houkuteltua vertaisohjaajiksi kolme vapaaehtoista kuntalaista.

Kunnanjohtaja Katarina Helanderin mukaan pienessä kunnassa on tehtävä räätälöityjä ratkaisuja. Digitukea tarjottiin ohjaajien ideasta kummuten Hyvinvointikeskus Onnissa järjestettyjen kahvien yhteydessä.

– Lisäksi kunta osoitti ICT-oppisopimusopiskelijan työpanosta opastukseen. Enterin tietoiskua tietoturvasta katsottiin suorana lähetyksenä Onnin Saima-salissa omana ”katsomona”, hän selventää kunnan ja seurakunnan tiedotteessa.

Älypuhelinten, tablettien ja läppäreiden yksilöopastus jatkuu syksyllä, jolloin tulee myös tietoiskuja ajankohtaisista aiheista. Opastettavilta tuli toive esimerkiksi valokuvien tallennusvaihtoehtojen läpikäynnistä.

Pukkilan osuuspankista on luvattu tulla kertomaan sähköisestä asioinnista heidän palveluissaan. Syksyn ohjelmasta tiedotetaan elokuussa senioreille kotiin postitettavissa kausiesitteissä.

Enterin vertaisopastajia ilahdutti opastettavien rohkeus oppia uutta – ja yllätti päätelaitteiden erilaisuus. Huomattiin, että usein aikuiset lapset ovat hankkineet laitteet vanhemmilleen. Opastajat haluavat muistuttaa, että Enterin opastuksessa voi käydä myös ennen älylaiteostoksille menoa testaamassa esimerkiksi kosketusnäyttöä ja miettimässä omia tarpeita laitteiden käytölle.

Opastajat esittävät myös toiveen, että kyläläiset veisivät sanaa matalan kynnyksen opastustoiminnasta heille, jotka eivät vielä ole uskaltaneet opastuksiin mukaan, vaikka tarvetta olisi. Senioripalvelut ja Enter ry informoivat senioreita omissa kanavissaan.

Haluatko vertaisohjaajaksi? Ilmoittaudu mukaan: http://www.entersenior.fi/uutiset/opastajaksi/