Neljä äänestystä, mutta valtuusto ei tehnyt muutoksia esitykseen Porvoon uudeksi organisaatioksi

Kaupunginvaltuusto päätti keskiviikkona, että Porvoon kaupungin organisaation uudistamisen valmistelua jatketaan kaupunginhallituksen esityksen mukaisesti.

Kaupungilla on jatkossa neljä toimialaa: konsernipalvelut sekä elinvoiman, kasvun ja oppimisen sekä kaupunkikehityksen toimialat.

Kaupunginvaltuusto äänesti neljä kertaa asian käsittelyn aikana.

Johnny Holmström (r.) esitti, että asia palautetaan uudelleen valmisteltavaksi. Kaupunginvaltuusto päätti äänin 44–7 jatkaa asian käsittelyä.

Ilpo Bergströmin (ps.) esitys voitti äänestyksessä äänin 34–17 Leo Kylätaskun (vas.) esityksen. Ilpo Bergström esitti, että taiteen perusopetus siirretään elinvoiman toimialalta kasvun ja oppimisen toimialalle. Leo Kylätasku esitti, että taiteen perusopetus sekä vapaa sivistystyö sijoitettaisiin elinvoiman toimialan sijasta kasvun ja oppimisen toimialan alle. Tämän jälkeen kaupunginhallituksen esitys voitti äänestyksessä Bergströmin esityksen äänin 30–21.

Bodil Lund (r.) esitti, että perustetaan kulttuurijaosto elinvoimalautakunnan alaisuuteen. Kaupunginvaltuusto päätti äänin 36–15 hyväksyä kaupunginhallituksen esityksen.

Koska Kokonniemen kokonaisuus siirtyy pian projektisuunnitteluvaiheeseen ja useat olemassa olevat liikuntatilat korvataan uusilla ja nykyaikaisilla kiinteistöillä muutaman vuoden sisällä, ei ole tällä hetkellä tarkoituksenmukaista muuttaa liikuntatilojen hallintomallia.

Sen sijaan vastaperustetun konsernijaoston tulisi yhdessä Kokonniemen kehitysyhtiön ja liikuntapalveluiden kanssa laatia joustava ja ajantasainen malli siitä, miten liikuntatiloja hoidetaan ja kuka on vastuussa kiinteistöjen ylläpidosta ja teknisestä toiminnasta tulevaisuudessa. Lisäksi on laadittava yksityiskohtainen vaikutustenarviointi ennen kuin uudesta liikuntatoimintojen hallintomallista päätetään.

Päätökset uudesta hallintomallista tehdään vuoden 2023 aikana ja malli tulee voimaan viimeistään tilikauden 2024 alussa.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut