Porvoon lukioiden keskiarvorajat laskivat viime vuodesta – hakijoitakin vähemmän kuin vuosi sitten

Porvoon lukiovalintojen tulokset ovat nyt julkaistu. Sekä Linnankosken lukioon että Borgå Gymnasiumiin oli tänä vuonna hieman vähemmän hakijoita edellisvuoteen verrattuna. Tänä vuonna Linnankosken lukioon pääsi sisään keskiarvolla 7,42, kun taas Borgå Gymnasiumiin hyväksyttiin alimmillaan 7,08 pisteen keskiarvolla.

Linnankosken lukion rehtori Kaisa Ryöppy kertoo, että hänen kokemuksensa perusteella tänä vuonna on ollut myös valtakunnallisesti vähemmän hakijoita lukioihin viime vuoteen verrattuna. Nyt Linnakosken lukioon otettiin sisään 200 uutta opiskelijaa, mutta jonopaikoilla on jonkin verran vähemmän opiskelijoita viime vuoteen verrattuna.

– Joka tapauksessa hakijoita on sen verran paljon, että jouduimme valitsemaan sisäänotettavat opiskelijat, Ryöppy kertoo.

Viime vuonna alkuperäinen sisäänottokeskiarvo oli 7,68, josta se laski 7,5:teen. Tänä vuonna on siis hieman viime vuotta alhaisempi keskiarvoraja. Jonopaikoilta voidaan myös edelleen tulla valituksi.

– Tilanne vielä pikkuisen elää, riippuen hakijoiden muiden hakukohteiden tuloksista.

Borgå Gymnasiumin rehtori Monica Johansson kertoo, että myös heillä oli hakijoita viime vuotta vähemmän. Lukioon sisäänpääsyehtona on 7,0 keskiarvo, ja tämän ehdon täytti tänä vuonna 87 hakijaa. Sisäänotto oli huomattavasti viime vuotta pienempi.

– Viime vuonna otimme sisään ennätysmäärän opiskelijoita, 110. Se on maksimimäärä, jonka ylipäänsä voimme ottaa, Johansson kertoo.

– Usein sisäänottomäärämme on ollut sadan opiskelijan paikkeilla.

Johansson epäilee, että tämän vuoden hakijakadolle on useampikin eri syy. Tämä ikäryhmä saattaa olla aiempia ikäryhmiä pienempi, mutta mahdollista on myös, että lukioon valmistavat linjat ovat olleet edellisvuosia suositumpia. Näillä vuoden kestävillä linjoilla voi esimerkiksi korottaa arvosanojaan lukiota varten.

Borgå Gymnasiumiin voi kuitenkin vielä päästä sisään, vaikka lukiovalinnat onkin tehty.

– Jos on saanut toisen lukiopaikan, mutta kesän aikana muuttaakin mielensä valintansa suhteen, voi ennen syksyä vielä vaihtaa Borgå Gymnasiumiin.

– Ainut ehto on 7,0 keskiarvon täyttyminen.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut