On juhannus ja mittumaari, jota Porvoon rannoilla vietetään – helteinen lämpötila näyttää tuovan metsäpalovaroituksen, jolloin rantakokot eivät syty

Keskikesän juhlaa vietetään Porvoossa perinteiseen tapaan rannoilla ja terasseilla ystävien ja perhepiirin kanssa juhlien. Säätilan puolesta näyttää jopa niin helteiseltä, että juhannuskokot tuskin palavat rannoilla. Ilmatieteenlaitos vahvistaa mahdollisen metsäpalovaroituksen aattona puoleen päivään mennessä.

Hamarinrannassa on juhlaliputus ja terassi somistettu juhannuskoivuin. Lautalle kauas rannasta rakennetun kokon on suunniteltu syttyvän aattona kello 20.00. Lauantaina on jo iltapäivällä 13.00 alkaen tilaisuus nauttia ruokaa ja virvokkeita perisuomalaisen harmonikkamusiikin säestyksellä. Illalla esiintyy kello 19 alkaen trubaduuri Sarina Kettunen duo.

Haikon kartanossa herkutellaan ja rentoudutaan kylpylässä ja saunoissa. Juhannusaaton kokko on suunniteltu syttyvän kello 22.30. Rannalla on myös koristeltu juhannussalko, muusikko Pekka Tervahartiala soittamassa haitariaan ja rantahuvila Villa Haikon terassilla myynnissä perinteisiä kesäherkkuja: lettuja, makkaraa ja juotavaa. Metsäpalovaroituksen myötä voi kokon sytytys ja rannan tarjoilu peruuntua.

Haikon kartano tarjoaa juhannuksen tekemistä kaipaaville kävelyä kartanopuistossa, frisbeegolfin pelaamista tai pyöräilyä fatbikella, uimarannalta voi vuokrata myös kajakin tai sup-laudan.

Gammelbackan seurakuntakeskuksessa juhlitaan mittumaaria perjantaina kello 17–19 koko perheen voimin. Suomalaisen seurakunnan juhannusjuhlaan koko perheelle odotetaan erityisen paljon osallistujia tänä kesänä.

Ohjelmassa muun muassa suvivirsi, musiikkisatu Prinsesssa Ruusunen, juhannusaiheinen tietokilpailu, lipunnosto ja hartaus.Tarjolla musiikkia, kisailua, kahvia, mehua ja grillimakkaraa sekä mukavaa yhdessäoloa.

Tapahtumaan on järjestetty maksuton bussikuljetus, joka lähtee kello 16.30 Kevätkummun ostoskeskuksestä, ajaan torille Rauhankadun tilausajopysäkille, siitä Näsiin Lääkärikeskuksen pysäkille ja edelleen Gammelbackan seurakuntakeskukseen.

Tanssisaaressa Tolkkisissa pyörähdetään perinteiset juhannustanssit lauantaina kello 20–02 ja soittamassa on yhtye Guns Rosor. Tanssilavalle pääsee helposti autolla tai veneellä, sillä laiturissa on tilaa jopa 40 veneelle ja väylä on vähintään 1,5 metriä syvä.

Tolkkisten VPK järjestää ilmaisen linja-autokuljetuksen kesätansseihinsa. Paluumatka käynnistyy Tanssisaaren porttien sisäpuolelta.

Linja-auto lähtee Rauhankadun turistipysäkiltä ja ajaa seuraavaa reittiä: Aleksanterinkatu – Näsi –Peippola - Hamarintie – Trappaksentie – Rajaportintie – Haikkoontie – August Eklöfin tie –Tanssisaari. Paluu samaa reittiä. Matkan varrella voi nousta kyytiin tai jäädä pois kyydistä.

Lähtö Rauhankadun turistipysäkiltä Tanssisaarelle kello 19.45, 20.45 ja 21.45. Lähtö Tanssisaarelta Rauhankadun turistipysäkille kello 00.30 ja 01.15.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Tärppejä lisää juhannuksen ajan viettoon:

– Askolan Peikkorinteen kotieläintila on avoinna juhannuksenakin kello 11–17 ja pihapiirissä voi grillata myös makkaraa.

– Myrskylän Kiparkatin uudistettu tanssilava tarjoaa kesällä tanssin elämyksiä lavatanssien ja discojytinän tahtiin, mutta juhannuksena on lauantaina 25.6. kello 20–01 perinteiset juhannustanssit.

– Vahijärven laavurannassa Askolassa on aatoksi koottu jo kokko rantaan, tosin säätilanne näyttää siltä, ettei sitä metsäpalovaroituksen vuoksi voi sytyttää. Sytytysaika on ollut kello 22.

– Loviisan Valkossa on suunniteltu, että juhannuskokko syttyisi aattona kello 21 Sistolan rannassa, jossa kyläyhdistys myy rannassa kahvia ja makkaraa.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut