Helleraja ylittyi kirkkaasti juhannuspäivänä Porvoossa – Keskiviikkoon asti luvassa yli 30 asteen paahdetta

Juhannuspäivänä se viimein tapahtui, nimittäin hellerajan ylittyminen ensimmäistä kertaa tänä kesänä Porvoossa. Harabackan säähavaintoasemalla lämpömittari kipusi 25,2 asteeseen tasan kello 11 lauantaina aamupäivällä, Ilmatieteenlaitoksen nettisivuilla kerrotaan.

Suomalainen helleraja on 25,1 celsiusastetta.

Viikonlopun huipuksi on luvattu 32 lämpöastetta sunnuntaina iltapäivällä, eikä lauantain 29 astettakaan anna aihetta paleluun.

Juhannusviikonlopun yöjuoksuissa voi tulla silti vilpoista, sillä vuorokauden alin lämpötila painuu ennusteen mukaan 13 asteeseen kolmelta yöllä. Pohjolan aurinko kuitenkin korjaa tilanteen heti aamunkoiton jälkeen. Aurinko nousee lämmittämään sunnuntaina klo 03.52 ja jo yhdeksältä kiritään hellelukemiin, ainakin mikäli ennuste pitää paikkansa.

Maanantaina ja tiistaina superhelle sen kun jatkuu. Maanantain korkein lämpötila 31 astetta on ennustettu Porvooseen kolmelta iltapäivällä, jolloin voi ripsahtaa myös pieni trooppinen kesäsade. Vielä tiistaina pysytellään kolmenkympin lukemissa, mutta keskiviikkona alkaa viiletä muutamalla asteella – alle hellelukemien ei kuitenkaan päivän ylimmät lämpötilat putoa koko ensi viikon aikana.

Näin siis lupaa Ilmatieteenlaitos sääennusteessaan juhannuslauantaina.

Helteeseen kannattaa varautua tuulettamalla varhain aamulla ja illalla ja sulkemalla ainakin auringonpuoleiset ikkunat ja verhot päivän ajaksi. Ulkona oleskellessa kannattaa pysytellä varjossa.

Lähipäivien helle kattaa Ilmatieteenlaitoksen mukaan koko maan aivan pohjoisinta Lappia lukuun ottamatta.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut