Risukasa kyti viikkokausia ja roihahti itsestään Askolassa juhannuspäivänä –  "Hiillos on möyhittävä ja kasteltava syvältä"

Kuukausi sitten poltettu risukasa päätti roihahtaa omia aikojaan uudestaan askolalaisella maatilalla juhannushelteiden kunniaksi.

Risut oli poltettu ja hiillos tukahdutettu viljanjyvillä, mutta se oli jäänyt vaivihkaa muhimaan viikkokausiksi tiiviin tuhkakeon sisällä. Savun huomasi ensimmäiseksi naapuri, ja siinä vaiheessa tuli oli jo lähtenyt leviämään kohti läheistä maastoa, onneksi pois päin rakennuksista.

– Isäntä oli oikeaoppisesti jo sammuttamassa paloa hosan kanssa, kun tulimme paikalle, Itä-Uudenmaan pelastuslaitoksen päivystävä palomestari kertoo.

Palo saatiin nopeasti hallintaan, eikä se uhannut läheisiä rakennuksia. Paloala oli noin nelisen neliömetriä, joten kovin laajasta maastopalosta ei ollut onneksi kyse.

Hosa on tuore kuusenoksa, jolla liekit hakataan maahan vanhan ja hyväksihavaitun sammutusmenetelmän mukaan.

Parasta on kuitenkin panostaa nuotion perusteelliseen sammutukseen. Tällä hetkellä on metsäpalovaroitus voimassa, mutta kun nuotioita saa taas polttaa, on palomestarilla seuraavanlaiset ohjeet:

– Se hiillos on syvällä, ei auta että sammuttaa vain pinnalta, vaan hiillosta pitää möyhiä lapiolla ja kastella pohjalta saakka. Jos tuli jää kytemään, se voi syttyä uudestaan, kun tulee sopiva hetki, palomestari kertoo.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut