Kuvien kautta orpojen norsujen maailmaan – Aatos gallerian uuden näyttelyn avajaisia vauhdittaa DJ Bunuel

Heinäkuun ensimmäinen päivä avautuu Aatos galleriassa Sami Mannerheimon valokuvanäyttely Herkät ja viisaat. Kyseessä on hyväntekeväisyysprojekti, jonka tuotoista Mannerheimo lahjoittaa osan Sheldrick Wildlife -säätiölle heidän suojelutyönsä tueksi. Avajaisissa esiintyy Porvoossakin asunut DJ Bunuel, joka juuri juhli 60-vuotissyntymäpäiväänsä. Lisäksi avajaisia vauhdittaa muusikko Antero Priha ja myöhemmin illasta lavan valtaa DJ Magic Sam.

Näyttely esittelee orpojen elefanttien elämää Nairobissa Keniassa. Suurin osa näistä norsuista päätyy orpokotiin, koska emo on tapettu salametsästyksen seurauksena. Orvot norsut eivät selviä hengissä ilman äidinmaitoa, ja orpokotiin pääseminen on niille pelastus. Projekti liikkuu valokuvataiteen ja dokumentarismin rajalla, ja se herättää kysymyksiä ihmisten ja elefanttien välisestä suhteesta.

– Kuvatessani orpokodin lapsielefantteja, sain vahvan yhteyden niihin. Koin ne erittäin herkkinä ja viisaina, Mannerheimo kertoo mediatiedotteessa.

Mannerheimo on helsinkiläinen ammattivalokuvaaja, joka on erikoistunut henkilökuvaukseen ja dokumentaariseen valokuvaukseen. Hän on kuvannut matkoillaan erityisen paljon Brasiliassa ja keväällä 2018 ensimmäisen kerran Keniassa.

Näyttelyssä myydyistä korteista ja kuvista saaduista tuotoista osa päätyy Sheldrick Wildlife -säätiölle, joka on kehittänyt maailman ensimmäisen ja menestyneimmän orpojen norsujen pelastusohjelman. Säätiö on kasvattanut menestyksekkäästi yli 260 orpoa norsuvauvaa. Yhteistyössä Kenian villieläinpalvelun kanssa, säätiö pelastaa maidosta riippuvaiset orvot elefantit koko Kenian alueelta ja tarjoaa heille turvasataman ja hoitavan perheympäristön. Orpokodissa elefantteja kasvatetaan siten, että ne pystyvät palaamaan luonnossa eläviin elefanttilaumoihin.

Valokuvanäyttely Herkät ja viisaat 1.– 30.7.2022, Aatos galleria, Kaivokatu 37 B, Porvoo, avoinna ma–pe 8–15, la 9–14, su suljettu. Avajaiset 1.7.2022 klo 18–21, livenä DJ Bunuel & Antero Priha.

Korjattu 1.7. kello 10.46 haastateltu ei ole Porvoosta lähtöisin, mutta hän on asunut Porvoossa.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut