Heinäkasa paloi aumassa Kiialantiellä Porvoossa – maastopalo voi syttyä pitkänkin ajan päästä, Itä-Uudenmaan pelastuslaitos muistuttaa

Itä-Uudenmaan pelastuslaitos kävi sammuttamassa kasan itsestään syttynyttä heinää tiistaina Kiialantiellä Porvoossa. Paikalla oli neljä yksikköä.

Savuhavainnon teki sivullinen yhdentoista aikaan illalla. Kyseessä oli pellolla sijaitseva auma, jossa on säilytetty vanhaa heinää. Auma tarkoittaa kumpumaita raketta lähinnä maataloustuotteiden säilyttämiseen ulkosalla. Myös maanomistaja saatiin kiinni.

– Paloalue oli pieni, mutta yksikkömme oli paikalla kaksi tuntia ja kasteli ympäröivän maaston, ettei palo leviä, pelatuslaitokselta kerrotaan.

Pelastuslaitoksen tiedoihin ei ole merkitty palon syttymissyytä.

– Voi olla samantyyppinen tapaus kuin Askolassa juhannuksena, että heinä on kytenyt pitkään, jopa viikkokausia, pelastuslaitokselta arvellaan.

Tuli voi kyteä maastossa ja jopa maan sisällä hyvinkin pitkiä aikoja ja levitä sopivan tilaisuuden tullen, Itä-Uudenmaan pelastuslaitos muistuttaa. Nuotion jäljet on siten syytä sammuttaa huolellisesti ja syvältä.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut