Bänditilojen selvittäminen jatkuu Porvoossa – tämän vuoksi kaupunki ei halunnut Pensselitehtaalle välivuokraajaksi, eikä niin suuria tiloja

Pensselitehtaalle haluttujen nuorisotoimen bänditilojen suhteen esitti sivistysjohtaja Sari Gustafsson vetäytymistä ehdotetusta tarjouksesta ja näin sivistyslautakunta myös päätti 16. kesäkuuta, mitä johtava viranhaltija on sen jälkeen joutunut selventämään moneen kertaan.

Ratkaisun etsiminen bänditiloiksi kuitenkin jatkuu. Alkuperäinen toimeksianto oli etsiä nuorisotoimelle bänditilat, johon Pensselitehtaan yhteisöstä oli tarjolla suuri ja rakentamaton niin sanottu raakatila. Se oli Gustafssonin mukaan liian suuri ja liian kallis.

– Kävin tästä ainakin 13 puhelua eri päättäjien kanssa. Meillä ei ole sellaiseen rahaa, eikä hartioita. Meistä olisi tullut välivuokraaja tiloihin. Olisi kunnia ja ilo olla mukana konseptissa nuorison osalta, mutta on aivan eri asia ottaa kokonaisvastuu isosta jutusta, hän selventää tehtyä päätöstä.

Hän toivoo sydämestään, että Pensselitehtaan porukka klaaraa konseptin, jossa eletään nyt muotoutumisvaihetta.

– Ei kaupunki ehkä ole se uskottavin tekijä johonkin huippumusiikkigenreen. Se on uskottavaa, kun se on heidän ammattitaitoaan, vaikka monitoimijamalli on haastava. He varmaan tarvitsevat siihen apua, mutta heidän se pitää rakentaa näköisekseen. Uskon, että heillä on uskottavuutta saada siihen vielä muitakin mukaan.

Väärinymmärrysten välttämiseksi Sari Gustafsson toivoo, että ihan tavallisetkin kuntalaiset soittaisivat hänelle, jos jokin päätöksenteossa esillä oleva asia, kuten tämä, on epäselvä.

– Saa soittaa! Opitaan olemaan vielä avoimempia ja vältytään väärinymmärryksiltä. Meille kuuluu sananvapaus ja asioista saa olla myös eri mieltä, hän kannustaa.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut