Suvisoitto-fanfaari törähtää perjantaina, älyvalaisinpylväät alkavat soida torstaina äänitaidetta

Keskiviikkona käynnistyneen Porvoon Suvisoiton ohjelmaan kuuluu kolme maksutonta yleisötapahtumaa. Torstaina julkistetaan kamariorkesteri Avantin ja Porvoon kaupungin upouudet äänitaideteokset Läntisellä jokirannalla klo 12 alkaen.

Äänitaideteokset ovat osa Porvoon Länsirannan taideohjelmaa, jonka tavoitteena on tuoda taide osaksi kaupunkirakentamista. Äänitaiteen parissa ovat ahkeroineet säveltäjät Maija Hynninen, Jennah Vainio sekä työpari Minna Leinonen ja Jussi Suonikko, joiden äänitaide soi jatkossa jokirannan älyvalaisinpylväistä päivittäin tasatunnein kello 12–20.

– Avantin taiteellinen johtaja Kari Kriikku on valinnut nämä suomalaiset nykysäveltäjät Porvoon kaupungin idean pohjalta. Osa on sellaisia, joiden kanssa olemme tehneet aieminkin yhteistyötä, kertoo Avantin tuottaja-tiedottaja Tuula Musakka.

Teokset ammentavat inspiraatiota tunnetuista ja rakastetuista porvoolaisista kohteista sekä äänimaisemista.

Fanfaari on perinteinen Suvisoiton yleisötapahtuma, joka törähtää perjantaina klo 12 Raatihuoneentorilla Vanhassa Porvoossa. Tämänvuotinen solisti on yhdysvaltalainen sähkökitaristi Mark Stewart, joka esittää Avantin muusikoiden kanssa kappaleet To Whom It May Concern ja Thank You.

– Stewartilla on tapana tehdä omanlaistaan showta ja kommunikoida yleisön kanssa. Siitä voi tulla jotain jännää, Kari Kriikku ounastelee.

Sähkökitaristi Mark Stewart on tehnyt musiikkia muun muassa nykymusiikin legendan Steve Reichin kanssa. Hän ei ole kuitenkaan pelkästään taidemuusikko, vaan on tehnyt musiikkia muun muassa Paul Simonin, Stingin, Bob Dylanin ja Bruce Springsteenin kanssa. Hän myös suunnittelee soittimia itse.

Pandemian vuoksi jo kahdesti siirretyn kansainvälisen Sävellyspajan teokset kuullaan vihdoin Porvoon VPK-talon ilmaisessa päiväkonsertissa lauantaina klo 13. Mukana on teos neljältä nuorelta säveltäjältä, joista yksi on suomalainen Leevi Räsänen.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Mainos: Relax Center

Mainos: Relax Center

HydraFacial – 3 vaihetta, 30 minuuttia

Etusivulla nyt

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut