Nyt kannattaa nauttia vielä kun voi! – Porvoossa helteet jatkuvat ainakin sunnuntaihin asti, lauantaista voi tulla hellejakson kaikkein kuumin päivä

Helteistä nauttivien unelmakelit jatkuvat vielä tämän viikon, kun tämän hetkisen ennusteen mukaan helteitä on tiedossa ainakin sunnuntaille asti.

– Sunnuntai on jo aika varmasti myös hellepäivä, maanantai on siinä kiikunkaakun, Ilmatieteenlaitoksen meteorologi tarkentaa.

Helteiden loppu kuitenkin jo häämöttää, kun ensi tiistaista lähtien lämpötilat ottavat selkeän laskusuunnan.

Lomailukelit ovat viimeisen viikon aikana olleet kohdillaan, kun Porvoossa on torstaihin mennessä mitattu yhtäjaksoisesti viisi hellepäivää. Jos helleraja rikkoutuu ensi maanantaiksi asti, tulee putken kokonaispituudeksi 10 hellepäivää. Lämpöaallon mukana myös tämän kesän lämpöennätykset ovat menneet heittämällä rikki.

– Porvoossa kesän lämpöennätys tuli maanantaina, kun Harabackanin mittausasemalla mitattiin 31 astetta, Ilmatieteenlaitokselta kerrotaan.

Koko Suomen osalta kesän lämpöennätys on 32,9 astetta, joka mitattiin Porin lentoaseman mittauspisteellä tiistaina 28. kesäkuuta. Kysessä on mittaushistorian kaikista korkein kesäkuun lukema.

Viikonlopulle on jälleen luvattu niin kuumaa keliä, että kesän lämpöennätykset voivat kuitenkin mennä taas uusiksi.

– Lauantai on tämänhetkisen ennusteen mukaan kaikista kuumin päivä, silloin voi mennä Porvoossa 31 astetta rikki, Ilmatieteenlaitokselta kerrotaan.

Ensi viikolla puhaltaa säässä uudet tuulet, kun maanantain jälkeen lämpötilat laskevat tuntuvasti viime päivien hellekeleihin verrattuna. Kylmää säätä ei kuitenkaan ensi viikoksikaan ole tiedossa.

– Tyypillistä kesäsäätä on tiedossa, Ilmatieteenlaitokselta kerrotaan.

– Tiistaina voidaan päästä reiluun pariinkymmeneen asteeseen. Yleisimmin pyöritään siinä 22–23 asteen tienoilla.

Myös sadetta on vihdoin tiedossa, mikä on varmasti helpotus tällä hetkellä kuivuudesta kärsivälle luonnolle. Metsäpalovaroitus saattaa myös väistyä ensi viikon aikana, mutta ei vielä lähipäivinä. Luvatut sateet ovat pääasissa kuurottaisia.

– Tiistaina saattaa olla jatkuvaa sadetta, lisäksi ensi viikon lopulla on yhtenäisen sateen mahdollisuus, Ilmatieteenlaitokselta kerrotaan.

– Muuten on tiedossa kesälle tyypillistä kuurottaista kesäsateilua.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut