Juhannuksen skootterionnettomuudessa oli meneillään takaa-ajo – kyseessä ei ollutkaan risteyskolari

Juhannusaattona Loviisan Tesjoella tapahtunut tieliikenneonnettomuus ei ollut risteyskolari, kuten pelastuslaitokselta saadut ensitiedot antoivat ymmärtää, vaan onnettomuutta edelsi poliisin taka-ajotilanne.

Onnettomuus tapahtui suoralla tieosuudella lähellä Pietarintien ja Marinkyläntien risteystä viiden jälkeen iltapäivällä.

Moposkootteri törmäsi pysähtyneeseen autoon ja skootterin keski-ikäinen kuljettaja loukkaantui vakavasti.

– Moposkootterin kuljettaja menetti ajoneuvonsa hallinnan syystä tai toisesta ja törmäsi pysäköityyn autoon. Siinä ei ollut varmaankaan poliisitoimenpiteellä juurikaan merkistystä, vaan mukana saattoi olla muitakin vaikuttavia asioita. Totta kai vauhtia saattoi olla jonkin verran, mutta skootterilla ei niin hirveisiin nopeuksiin ylipäänsä pääse, kertoi komisario Olavi Merihaara Itä-Uudenmaan poliisista.

– Valitettavasti tällainen juttu.

Merihaaran mukaan moposkootterin kuljettaja ei ollut noudattanut poliisin pysäytysmerkkiä.

Auto, johon skootteri törmäsi oli siirtynyt sivuun, jättänyt vapaaksi molemmat kaistat ja pysähtynyt, kun autosta oli nähty poliisiauton lähestyvän vilkut päällä. Skootterinkuljettaja oli heittänyt matkalla kypärän pois. Pysähtynyt auto sai skootterista osumaa, mutta autossa olleet selvisivät vammoitta.

Ensiarviot skootterin kuljettajan vammoista olivat ilmeisen vakavat. Hänet kuljetettiin tarkistettavaksi sairaalaan Helsinkiin.

Tapausta tutkitaan Merihaaran mukaan ainakin törkeänä liikenteen vaarantamisena ja mahdollisesti myös rattijuopumuksena.

Tapahtunutta käsitellään aikanaan tuomioistuimessa.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut