Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue lisää näköislehdestä: Suomen eläimistö on muuttunut kovalla kädellä – luontokuvaaja Jussi Murtosaari on todistanut lajistoissa tapahtunutta muutosta

Luonto: Muutokset ilmastossa, elinympäristössä ja yhteiskunnassa ovat muokanneet Suomen eläimistöä runsaan sadan viime vuoden aikana kovalla kädellä. Kokonaisia lajeja on kadonnut ja uusia levinnyt etenkin etelästä.

Luontokuvaaja Jussi Murtosaari on kuvannut itsenäisen Suomen luontoa ja sen eläimistöä jo 45 vuotta ja todistanut samalla päiväperhosten, lintujen ja nisäkkäiden lajistoissa tapahtunutta muutosta. Kuviin on ikuistunut niin uhanalainen harjusinisiipi kuin jalansijaansa vahvistanut häiveperhonenkin.

Uutiset: Uutissuomalainen seurasi Naton huippukokousta paikan päällä. Näköislehden jutussa kurkistetaan huippukokouksen kulissien taakse.

Ajassa: Ukrainalainen kapellimestari Dalia Stasevska nostaa sotaa esille konserttisaleissa. Musiikki ja luonto tuovat lohtua järkytyksen keskellä, mutta toimettomaksi ei saa jäädä.

Ajassa: Aktiivinen vaatteiden myyminen kirpputorisovelluksessa on sivutyö nuorille.

Kulttuuri: Anne Martin halusi kirjoittaa ihmisistä, jotka eivät käänny toisiaan vastaan katastrofin hetkellä. Esikoiskirjailijan fantasiaelementtejä hyödyntävässä romaanissa nykyihmisen tuntema maailma on muuttunut lähes asuinkelvottomaksi.

Lue liite tänään näköislehdestä.

Näköislehti kuuluu kaikkiin Keski-Uusimaan tilauksiin. Aktivoi lukuoikeutesi tästä.

Voit kokeilla Keski-Uusimaan verkkopalveluja kolmen kuukauden ajan hintaan 4 euroa / kuukausi. Kokeile kolme kuukautta!