Porvoolaisnäyttelijä Jarkko Lahti Teatterikorkeakoulun professoriksi – "Näyttelijäntaide perustuu myötätuntoon, leikkiin ja kontaktiin"

Porvoolainen näyttelijä Jarkko Lahti on valittu Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun näyttelijäntaiteen professoriksi. Hän aloittaa tehtävässä alkuvuodesta 2023.

Aiemmin tehtävää on hoitanut Kristian Smeds vuosina 2018–2022.

Lahti on esiintynyt Suomen keskeisimmillä näyttämöillä sekä lukuisissa elokuvissa ja sarjoissa. Hänet tunnetaan muun muassa Jussi-palkitusta miespääosastaan elokuvassa Hymyilevä mies.

– Näyttelijäntaide perustuu myötätuntoon, leikkiin ja kontaktiin. Parhaat puolemme ovat pinnalla, kun ilmaisemme itseämme luovasti. Olen innoissani professuurista, joka tarjoaa monipuolisen työnkuvan näyttelijäntaiteen näköalapaikalta, Lahti kertoo tiedotteessa.

Lahti on toiminut oman kansainvälisen ja poikkitaiteellisen vapaan ryhmänsä Ruska Ensemblen toisena taiteellisena johtajana viimeiset kymmenen vuotta.

Jarkko Lahti on koulutukseltaan teatteritaiteen maisteri. Hän on valmistunut Teatterikorkeakoulusta vuonna 2002.

Koulutusohjelman johtajana ja toisena professorina toimii näyttelijä Elina Knihtilä.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut