"Kuului infernaalinen pamaus" – Vanhan Helsingintien upouudessa kavennuksessa rysähti pakettiauto henkilöauton perään

Vanhalla Helsingintiellä Katajamäentien kohdalla olevassa kavennuksessa rysähti maanantai-iltana, kun pakettiauto ajoi voimalla henkilöauton perään. Silminnäkijän mukaan ainekset oli suurempaankin onnettomuuteen, sillä tilanteessa oli mukana myös rekka, joka tosin poistui paikalta pysähtymättä.

Peräänajossa ei tullut henkilövahinkoja, mutta pakettiauto ja henkilöauto jouduttiin hinaamaan paikalta. Silminnäkijän mukaan poliisia konsultoitiin, mutta ei hälytetty paikalle.

– Kuului infernaalinen pamaus noin 22.40 illalla. Läntisen Mannerheimintien suunnalta oli tullut kovaa vauhtia rekka kavennukseen, kun taas Vanhan Porvoon suunnasta tuli punainen henkilöauto ja sen perässä pakettiauto. Rekka ja henkilöauto eivät mahtuneet kavennukseen samaan aikaan, vaan henkilöauto löi jarrut pohjaan. Sen seurauksena valkoinen pakettiauto rysäytti henkilöauton perään, kertoo silminnäkijä muiden paikalla olleiden vahvistamaa yhteenvetoa.

Lähiseudun asukkaat ovat pitkään olleet huolissaan Vanhan Helsingintien ylinopeuksista. Paikalle valmistuikin pari viikkoa sitten tien kavennus. Siitä ei ole kuitenkaan ollut apua, päin vastoin.

– Olemme vain odottaneet, milloin kolahtaa. Kukaan ei tiedä, kumpi menee ensin, väistämisvelvollisuudesta ei ole mitään liikennemerkkejä, silminnäkijä selittää.

Nopeusrajoitus Vanhalla Helsingintiellä on 40 kilometriä tunnissa.

Komisario Olavi Merihaara Itä-Uudenmaan poliisista muistuttaa, että tilannenopeuden ja ajovälin olisi tärkeää olla sellainen, että ajoneuvo pystytään pysäyttämään ajoissa. Jos ajokaistalla on esteitä, kuten pysäköityjä autoja, polkupyöriä tai tien kavennus vain toisella ajokaistalla, on väistämisvelvollinen se, jonka puolella kavennus on, hän selittää.

– Tilanne on ongelmallisempi, jos kavennus on molemmilla puolilla. Silloin tilannenopeuden täytyy olla sellainen, että päästään sopimukseen, kumpi menee ensin, Merihaara sanoo.

– Käytännössä usein mennään vahvemman lain mukaan, sillä henkilöauto häviää aina isommalle autolle.

Kaupunki on vastuussa liikennejärjestelyistä ja voi järjestää paikalle liikennemerkit, joissa etuajo-oikeus kerrotaan.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut