Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

5G-verkko laajeni Askolaan – datan käyttö lisääntynyt etätöiden ja -opintojen myötä

Askolaan on nyt saatu 5G-verkko. Elisa on alkuvuoden 2022 aikana lisännyt mobiiliverkon kapasiteettia ja laajentanut kiinteän verkon saatavuutta eri puolilla Uuttamaata.

– Dataa käytetään paljon kotoa käsin, kun töitä ja opintoja tehdään nyt ja tulevaisuudessa entistä enemmän etänä. Tämä nostaa vaatimuksia kodin nettiyhteydelle, Elisan Uudenmaan aluejohtaja Sanna Sarpila sanoo tiedotteessa.

Vaikuttaa siltä, että koronapandemia on kiihdyttänyt tietoliikenteen kasvua pysyvästi. Kun verrataan vuoden 2020 alkua vuoden 2022 alkuun, mobiiliverkon liikenne on kasvanut Uudellamaalla lähes 80 prosenttia.

Kasvuun ovat vaikuttaneet pysyvästi lisääntynyt etätyö sekä yritysten ripeä siirtyminen digitaalisten palveluiden käyttäjiksi ja tarjoajiksi.

Sopivin yhteystekniikka riippuu asiakkaan käyttötilanteesta.

– Käyttöönoton nopeudessa kiinteä tai mobiili 5G-laajakaista on omaa luokkaansa. Myös valokuituverkossa päästään erinomaisiin yhteysnopeuksiin, Sarpila sanoo.