Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rautaparran runoilta kokoaa kirjailijoita ja kulttuuriväkeä Pyhtäälle ensi viikonloppuna

Loviisalaisia, porvoolaisia ja helsinkiläisiä kirjallisuuden ja tieteen edustajia kokoontuu yleisölle avoimeen tilaisuuteen Pyhtäälle lauantaina 6. elokuuta.

Tapahtuman järjestää porvoolainen kirjallisuus- ja kulttuuriyhdistys Särö. Rennon keskustelupainotteinen Rautaparran runoilta pidetään Pyhtään Stockforsissa entisen puuhiomon kiinteistöissä.

Finlandia-palkittu kirjailija Leena Krohn lukee yleisölle tilaisuudessa julkaisemattomia tekstejään. Loviisalainen Krohn on tuotannossaan pohtinut ihmisen suhdetta itseensä ja todellisuuteen, moraalisia kysymyksiä, todellisuuden ja harhan rajoja sekä elämän ongelmaa erityisesti keinoälyn muotojen kautta.

Särön tapahtumissa jo vakiintunut runoilija-suomentaja Kai Nieminen lukee omien runojensa lisäksi suomentamiaan, japanilaisen zen-munkki Ryōkanin runoja.

Kulttuurivihkojen päätoimittaja Elias Krohn ja kirjailija-kriitikko Marissa Mehr keskustelevat kulttuurijournalismin ja kirjallisuuskritiikin tehtävistä sekä lukutaidon heikentymisen vaikutuksesta journalismiin.

Luonnon ja ihmisen suhdetta pohtivassa paneelikeskustelussa ovat mukana muun muassa Ylen toimittaja Riikka Kaihovaara ja porvoolainen kaupunkitutkija Jani Vuolteenaho.

Rautaparrassa esiintyvät lontoolainen taidekriitikko Dana Benlakhdar ja ex-porvoolainen, helsinkiläinen kirjailija Jouko Sirola ovat esillä Särön kesäkuussa ilmestyneessä numerossa, jonka teemana on Matkalla.

Särö on omavaltaisesti nimennyt Uudenmaan historiallisen maakunnan itäisen, Porvoosta Kotkaan ulottuvan alueen Uudeksi Itämaaksi. Uuden Itämaan kulttuurifoorumin nimeä kantava, elokuussa alkava tapahtumasarja toteutetaan yhteistyössä muiden itäisen Uudenmaan ja Kymenlaakson alueella toimivien kulttuuriyhteisöjen kanssa. Tapahtumaa tukee Suomen Kulttuurirahasto. Syksyllä Porvoon Aatos Cafessa pidettäviä runotapahtumia tukevat myös Porvoon kaupunki ja Aktia-säätiö.

Rautaparran runoilta 6. elokuuta Pyhtäällä. Bussikuljetus Helsinki–Porvoo–Loviisa–Pyhtää. Ohjelma, lisätiedot, pääsyliput ja bussiliput osoitteesta sarolehti.net.