Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Selluvillan tulessa olevan teollisuushallin sammutustyöt hallinnassa Askolassa, lähiseudun ikkunat pidettävä yhä suljettuna

Askolan teollisuusalue I:llä Selluvilla Oy:n teollisuushallissa torstai-iltana syttynyt tulipalo on saatu hallintaan. Sammutustyöt kestävät kuitenkin pitkään.

– Vaaratiedote on yhä voimassa, eli lähiseudulla on syytä pitää ikkunat sekä ilmanvaihto suljettuna. Palopaikalta leviää terveydelle haitallista, myrkyllistä savua. Ilmoitamme erikseen, kun vaara on ohi, sanoo päivystävä palopäällikkö Santeri Pohjolainen.

Perttiläntiellä sijaitseva teollisuushalli paloi pahoin. Itä-Uudenmaan pelastuslaitos sai palosta hälytyksen hieman ennen seitsemää torstai-iltana. Paikalle oli tuotu paperikuljetus viiden maissa illalla, jolloin merkkejä palosta ei vielä havaittu.

Pelastuslaitos tiedotti puoli yhdeksän aikaan, että palon leviäminen on saatu estettyä. Tuli riehui laajalti hallissa.

– Varovainen arvio on, että 800 neliötä hallista on palanut. Vaikuttaa siltä, että noin 2500 neliötä saadaan pelastettua, Pohjolainen kertoo.

Palomiehet purkivat muun muassa kattorakenteita palon leviämisen estämiseksi.

Pohjolainen kertoo, että hallissa ei ollut palon syttyessä ihmisiä sisällä, eikä kukaan loukkaantunut.

– Sammutustyöt jatkuvat pitkälle yöhön. Tässä vaiheessa ei pysty arvioimaan, milloin työt saadaan päätökseen. Myös jälkisammuttaminen tulee kestämään pitkään.

Paikalla oli parikymmentä pelastuslaitoksen yksikköä. Itä-Uudenmaan pelastuslaitoksen lisäksi sammutustöihin osallistui yksiköitä Keski-Uudenmaan pelastuslaitokselta sekä useita vapaapalokuntia.

– Hiljalleen alamme vaihtamaan miehiä, väsyneimmät pääsevät lepäämään ja laitetaan uutta väkeä tilalle, Pohjolainen sanoo.

Selluvillan paperivarasto ja laitostiloja tulessa Askolassa – teollisuusalueen palosta leviää savua laajalle