Sisut valtaavat Monninkylän torin lauantaina – Arvauskisan palkintona helikopteriajelu

Kuinkahan monta Sisu-kuorma-autoa mahtuu Monninkylän torille ensi lauantaina 6. elokuuta? Se on arvokas kysymys, sillä oikein vastanneilla on mahdollista päästä ilmaiselle helikopteriajelulle.

Monninkylän kesätori on suosittu tapahtuma, jossa käy hyvinkin 200-500 vierailijaa. Ensi lauantain teema on Sisu-autot, joilla on askolalaisella kylällä pitkä perinne.

– Voisi sanoa, että tämä on oikein Sisu-kylä. Täällä on Sisu-autoja paljon ja Sisu-korjaamokin, kertoo Hannu Rantanen, toritapahtuma-aktiivi ja paikallinen viljelijä.

Korjaamon on 1970-luvulla perustanut Jussi Suuronen, ja nykyiset omistajat Ari Sivonen ja Jukka Vertti ovat jatkaneet vanhojen kuorma-autojen huoltoa.

Hannu Rantanen aikoo tulla itse paikalle kolmella Sisulla, jotka ovat vuosilta 1977, 1979 ja 1987 eli museoiässä. Hän korostaa, että kaikki kuorma-autot ovat tervetulleita, vaikka perinteinen kotimainen merkki on nyt teemana.

– Meillä oli myös traktoritapahtuma, jossa oli teemana suomalainen Valmet, mutta kyllä muutkin traktorit saivat tulla mukaan. Minusta on hyvä, että suositaan kotimaista.

Kuorma-autojen kanssa on tarkoitus ajaa kulkueessa vanhoihin Sisuihin erikoistuneelta korjaamolta teollisuusalueelta kirkolle Vakkolaan, Vahijärvelle ja Monninkylän Seon luota torille, Rantanen kertoo.

Mietintämyssyssä on myös Sisu-kerho, jonka nimeksi voisi tulla vaikka SiMo eli Sisu Monninkylä.

Toritapahtumassa klo 10-14 on myös kirpputori sekä paikallisten seurojen pitämä puffetti. Kilpailun arvausaika päättyy lauantaina kello 9. Helikopteriajelu toteutetaan 20. elokuuta kesätorin päättäjäisissä.

Mainos: Relax Center

Mainos: Relax Center

HydraFacial – 3 vaihetta, 30 minuuttia

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut