Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kevätkummun koulun, Tolkkisten koulun ja Vårberga skolan lisärakennukset ovat pian valmiit – rakennustyöt aiheuttavat muutoksia opetusjärjestelyihin

Porvoon kaupungin tiedotteen mukaan kesän aikana sekä Kevätkummun koulun ja Vårberga skolan että Tolkkisten koulun pihoille rakentuneet lisärakennukset ovat valmistumassa.

Tolkkisten koulun lisätilat valmistuvat koulujen alkuun mennessä. Kerrosalaltaan 325 neliömetrin kokoiseen, puurakenteiseen rakennukseen mahtuu kolme luokkahuonetta.

Kevätkummussa Vellamoksi nimetty lisärakennus valmistuu elokuun lopulla. Puurakenteisen, 1500 neliömetrin kokoisen rakennuksen viimeistely ja pihatyöt jatkuvat syyskuulle.

Rakennustyöt aiheuttavat joitain muutoksia Kevätkummun koulun ja Vårberga skolan opetusjärjestelyihin. Koulu tiedottaa järjestelyistä oppilaille ja huoltajille ennen koulujen alkua.

Työskentelyalueet lisärakennuksen ulkopuolella on aidattu, ja aidat poistetaan vasta, kun alue on turvallinen oppilaille.

Kantele-talon liikuntasalia käytetään tällä hetkellä kalusteiden välivarastointiin. Tämä tarkoittaa, että salin iltakäyttäjät pääsevät sinne vasta syyskuussa.

– Lisärakennukset tuovat kaivattua lisätilaa kouluille ja esiopetukselle, joiden oppilasmäärät ovat kasvussa, ruotsinkielisten koulutuspalveluiden koulutusjohtaja Rikard Lindström toteaa.

Rakennusprosessi on ollut tehokas. Päätökset lisärakennuksista tehtiin vuoden 2021 lopulla ja pian uudet luokkahuoneet täyttyvätkin oppilaista.

– Pystyimme vastaamaan haasteeseen onnistuneesti ja nopeasti, suomenkielisten koulutuspalveluiden koulutusjohtaja Jari Kettunen kertoo. Haluankin kiittää kaikkia rakennusprojekteihin osallistuneita hyvästä työstä.