Suomenkylän vedenottamo lisää Porvoon vedentuotantoa 20 prosentilla – viimeistelytyöt nyt käynnissä

Porvoon veden uudella Suomenkylän vedenottamolla on parhaillaan viimeistelytyöt käynnissä. Porvoon vesi tiedottaa, että nyt rakennetaan urakoitsijan toimesta jo aiemmin rakennetun vedenottokaivon suojarakennus sekä aluetta rajaava aitaus.

Vedenottamon ja Saksalan vedenkäsittelylaitokselle johtavan raakavesiputken valmistuttua voidaan Suomenkylästä pumpata 2000 kuutiota vuorokaudessa vettä Saksalan laitokselle käsiteltäväksi ja sieltä edelleen porvoolaisten talousvedeksi. Suomenkylästä saatava vesi antaa noin 20 prosenttia lisää nykyiseen Porvoon veden vedentuotanto määrään.

Pohjavesitutkimusten ja -koepumppausten perusteella vedenlaatu on erittäin hyvää ja myös rauta- ja mangaanipitoisuus alittaa talousveden laatusuositus raja-arvot.

– Suomenkylän uusi vedenottamo on osa isompaa Saksalan laitoslaajennuksen ja siihen liittyvien raakavesiputkien- hankekokonaisuutta, millä turvataan porvoolaisten talousveden saatavuutta tulevaisuuteen, toteaa Porvoon veden toimitusjohtaja Elina Antila.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut