Kyyhkynmetsästys alkaa – Porvoon Seudun Lintuyhdistys pyytää malttia, sillä osa linnuista pesii vielä

Sepelkyyhkyn metsästys alkaa keskiviikkona 10. elokuuta. Porvoon Seudun Lintuyhdistys toivoo metsästäjiltä malttia kyyhkyjahtiin, sillä pelloilla lentelee elokuussa vielä kyyhkyjä, joilla on pesintä vielä kesken.

Lintuyhdistys opastaa, että pesivät linnut ruokailevat usein yksinään tai ainakin erkanevat muiden joukosta pesilleen, joten varminta olisi ampua selvästi parvien mukana liikkuvia lintuja. Nämä ovat syysmuutolle valmistautuvia jo pesineitä tai nuoria yksilöitä.

– Myös lajinmäärityksen suhteen on syytä olla tarkkana, sillä Uudellamaalla tavataan melko yleisenä myös rauhoitettuja uuttukyyhkyjä, lintuyhdistys muistuttaa tiedotteessaan.

Yleensä uuttukyyhkyt oleilevat omissa pikkuparvissaan, mutta joskus niitä voi lyöttäytyä myös sepelkyyhkyjen joukkoon, josta ne erottuvat selvästi pienikokoisempina. Lisäksi uuttukyyhkyltä puuttuu sepelkyyhkylle tunnusomaiset valkea laikut siivissä ja kaulassa.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut