Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kyyhkynmetsästys alkaa – Porvoon Seudun Lintuyhdistys pyytää malttia, sillä osa linnuista pesii vielä

Sepelkyyhkyn metsästys alkaa keskiviikkona 10. elokuuta. Porvoon Seudun Lintuyhdistys toivoo metsästäjiltä malttia kyyhkyjahtiin, sillä pelloilla lentelee elokuussa vielä kyyhkyjä, joilla on pesintä vielä kesken.

Lintuyhdistys opastaa, että pesivät linnut ruokailevat usein yksinään tai ainakin erkanevat muiden joukosta pesilleen, joten varminta olisi ampua selvästi parvien mukana liikkuvia lintuja. Nämä ovat syysmuutolle valmistautuvia jo pesineitä tai nuoria yksilöitä.

– Myös lajinmäärityksen suhteen on syytä olla tarkkana, sillä Uudellamaalla tavataan melko yleisenä myös rauhoitettuja uuttukyyhkyjä, lintuyhdistys muistuttaa tiedotteessaan.

Yleensä uuttukyyhkyt oleilevat omissa pikkuparvissaan, mutta joskus niitä voi lyöttäytyä myös sepelkyyhkyjen joukkoon, josta ne erottuvat selvästi pienikokoisempina. Lisäksi uuttukyyhkyltä puuttuu sepelkyyhkylle tunnusomaiset valkea laikut siivissä ja kaulassa.