Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valokuituverkon rakentaminen alkaa syksyllä Pornaisissa – työt painottuvat keskustan seudulle, aluetta kuitenkin mahdollista laajentaa

Pornaisissa alkaa syksyllä valokuidun rakentaminen. Valokuidun toimittaa Valokuitunen. Valokuitu on kiinteä ja nopea nettiyhteys, ja mobiiliyhteyteen verrattuna häiriöttömämpi.

Verkko lähtee rakentumaan aluksi Pornaisten keskustan kaakkoispuolelle, Kirkkotiestä itään sekä Pornaisten keskustan risteyksen luoteispuolelle.

– Aluetta kuitenkin pyritään laajentamaan! Valokuitusen toimitusjohtaja Heikki Kaunisto kertoo.

– Lisäalueita voisi olla vähän joka puolella. Tavoitteena on, että saataisiin alueelle mahdollisimman laaja verkko.

Valokuitukaapelit sijoitetaan maan alle, joten kaivuutyöt tulevat näkymään alueella. Tästä syystä yhteydet on järkevintä rakentaa alueella kerralla mahdollisimman monelle asukkaalle.

– Vielä pääsee hyvin matkaan mukaan! Kannattaa ottaa valokuituyhteys nyt kun sinne rakennetaan, Kaunisto kannustaa.

Valokuidun rakentaminen Pornaisiin alkaa syys-lokakuussa. Kuidun aktiivinen rakentamisaika kestää yleensä muutamia viikkoja, ja liittymien käyttöönotto menee vaiheissa, aina sitä mukaan kun tietty osuus valmistuu.

Työt pyritään saamaan kokonaisuudessaan valmiiksi vuodenvaihteeseen mennessä

– Kuitenkin talvivarauksella! Kaunisto huomauttaa.

– Jos talvi tulee marraskuussa, niin jäistä maata on vaikea kaivaa.

Valokuitunen liittää rakentamansa valokuituverkot Telian runkoverkkoon ja palvelutuote asiakkaalle on Telia Avoin Kuitu. Avoimen Kuidun toimintamallissa loppuasiakkaalla on aina mahdollisuus valita haluamansa netti- ja TV-palvelut useilta toimijoilta. Kuluttaja ei siis ole sidottu vain yhteen palveluntarjoajaan.