Herkkuja kartanoista katuruokaan – Smaku jälleen Porvoossa elo-syyskuun vaihteessa

Lähestyvän ruokatapahtuma Smakun ravintolatarjontaa esiteltiin Press-päivässä mediavaikuttajille torstaina. Parisenkymmentä mediavaikuttajaa kävi maistelemassa kahdeksaan Smakuun osallistuvan ravintolan tarjontaa. Siinä ohessa esiteltiin Porvoota.

Esittelykierroksella tahdotaan antaa läpileikkaus Smakuun osallistuvista ravintoloista; kaikkiin ei yhden päivän aikana ehtisi.

Porvoossa on mitä esitellä, se tuli taas kerran todistetuksi. Ravintolat loistavat tänäkin vuonna toinen toistaan visuaalisemmilla annoksilla, joihin on panostettu.

Valikoimaa on laidasta laitaan. Lähiruoka ja ennakkoluulottomuus raaka-ainesten käytössä korostuvat tänä vuonna.

Kun tällainen media ja somevaikuttajaryhmä on liikkeellä, kuvat ja tunnelmat lähtevät maailmalle somen kautta välittömästi, ja tieto Porvoosta ja Smakusta leviää. Sannasin kartanon Kartanoväen ohratto annos sai kiitosta osallistujilta. Annoksen makua ja sen pääosassa olevia suomalaisia raaka-aineita kiiteltiin.

Sannasin kartanon toinen annos Mustaherukkaa, marenkia ja pannacottaa toi monelle mieleen lapsuuden mummolan; niin kotoisa oli mustaviinimarjan makuelämys.

Kun kartanosta mentiin Taste katuruokakioskin terassille, olisi tilanne saattanut olla pannukakku, mutta ei tässä tapauksessa. Annoksen maut ja aurinkoinen terassitarjoilu toimivat. Tasten Iberico pork bulgogi slider & kimchi potatoes on makoisa.

Meat Districin annos Tartar & vesikrassi on naudan sisäpaistista tehty tartar, jossa on piimä-karhunlaukkakastike ja vesikrassia. Annos sai kiitosta taitavasta lihan käsittelystä ja raikkaudestaan

Haikon kartanon kolmen annoksen Smaku-menu puolestaan on kuin käyntikortti kartanon makumaailmaan. Tänä vuonna uutena mukana on Haikko Bistro ja Cafe, jonka Ruismustikkakukkonen, hapankermakreemi ja pähkinämuru on maistuva ensi-esitys.

Haikon kartanon annos Punajuurta ja vuohenmaitoa on esteettisyydessään kuin taideteos.

Bistro Sinnen Limettimarinoitua roskakalaa, avokadokreemiä ja paprikavaahtoa sai innostuneen vastaanoton. Sinnen Artasaanivadelmajäätelöä ja salmiakkimarenkia sai eräältä osallistujalta sensuroimattoman kommentin:

”Tämä on törkeen hyvää.”

Porvoon Smaku Festivals käynnistyy 22.8 ja kestää 3.9 saakka. Tänä vuonna järjestetään myös ruokajuhla Taidetehtaalla. Siinä uutuutena on Food talks, jossa saadaan kuulla nimekkäitä esiintyjiä. Smakun maisteluannosten hinta tänä vuonna on viisi tai seitsemän euroa.

Mainos: Relax Center

Mainos: Relax Center

HydraFacial – 3 vaihetta, 30 minuuttia

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut