Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sepelkyyhkyn metsästys alkaa keskiviikkona – ammutaan jo enemmän kuin hanhia ja vesilintuja

Sepelkyyhkyn metsästys alkaa keskiviikkona 10.8. Se on Suomen metsästäjien runsaslukuisin saalislaji, jota metsästetään yli 300 000 lintua vuodessa. Määrä on kasvanut viime vuodet ja metsästysmäärä on jo ylittänyt yhteenlasketun hanhi- ja vesilintusaaliin.

Suurimmat kyyhkysaaliit saadaan Etelä- ja Länsi-Suomessa. Sepelkyyhkyt ovat nykyään tavallinen näky peltojen laitamilla, mutta myös taajamien pihapiireissä ja puutarhoissa.

Sen jahtikausi on lyhyt, koska jo syyskuun aikana suurin osa sepelkyyhkyistä muuttavat etelään, kertoo vs. riistapäällikkö Jörgen Hermansson Suomen riistakeskuksesta tiedotteessa.

Monen muun vesilintulajin taannuttua ja kantojen rauhoitusten myötä vesilinnustus on kokonaisuutena vähentynyt. Sepelkyyhkyä metsästetään naamioituen ja linnut houkutellaan ampumaetäisyydelle houkutuslintujen avulla. Parvissa voi olla yksittäisinä myös rauhoitettua uuttukyyhkyä, jolta puuttuu valkoiset siipijuovat.