Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mies kuoli, kun poliisi hyökkäsi yöllä sisälle Porvoon Länsirannalla – syyttäjä ei ole vielä päättänyt tehdäänkö poliisin toiminnasta esitutkinta

Itä-Uudenmaan poliisin useita yksiköitä suoritti 26. heinäkuuta hälytystehtävän kerrostaloalueella Porvoon Länsirannalla, jossa yhteydessä menehtyi noin 40-vuotias porvoolainen mies. Tapahtumista ei edelleenkään saa lisätietoa. Syyttäjälle tehdyn ilmoituksen tutkinnanjohtajana toimii valtakunnansyyttäjän toimiston poliisirikostiimin aluesyyttäjä Jonna Ryynänen.

Hänen tiedotteensa mukaan menehtymisen syytä selvitetään kuolemansyyn selvittämismenettelyssä, josta vastaa yleisen tutkintajärjestelyn mukaan Helsingin poliisilaitos. Kovin paljoa muuta kerrottavaa aluesyyttäjällä ei asiasta ole.

– Asiasta on tehty kuolemansyyn selvittämisestä annetun lain mukainen ilmoitus syyttäjälle. Syyttäjän tehtävä on arvioida, onko poliisin toiminnasta syytä aloittaa esitutkinta. Asiasta ei ole tällä hetkellä enempää tiedotettavaa, Ryynänen sanoo.

Puhelimessa hän kertoo kuolinsyyntutkinnan olevan yleensä useamman kuukauden kestävä prosessi, josta tällä hetkellä ei ole enempää kerrottavaa.

Mies kuoli poliisioperaatiossa Porvoossa, Syyttäjälaitos selvittää tapausta