Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Peurakolari Porvoossa Mäntsäläntiellä, ruhjoutunut peura karkasi paikalta – "Niitä on nyt tosi paljon!"

Itä-Uudenmaan pelastuslaitos kävi tiistaiaamuna kello 6.32 Mäntsäläntiellä Porvoon Vanhamoisiossa Kitimäentien risteyksen tietämillä paikalla toteamassa peuran ja henkilöauton kolarin.

Päivystävä paloesimies Jari Laine kertoo autoilijan pysäköineen törmäyksen jälkeen seuraavalle pysäkille odottamaan viranomaisia.

– Henkilöauto kärsi pieniä vaurioita. Vähän etupuskuria on rikki ja peura jouksi metsään, mutta ei siitä ole sen enempää tietoa, että mikä verran se sai kyytiä. Kun on pieni peura ja ison bemarin etupuskuri menee rikki, niin onhan siihen osunut, hän lisää.

Poliisin tehtävä on hoitaa metsästäjät perään vahingoittuneen eläimen tavoittamiseksi.

Laineen mukaan peurakolareita sattuu tähän aikaan vuodesta todella usein.

– Peuroja on tosi, tosi paljon tällä alueella. Meidän silmissä niitä näkyy paljon. Paljon keikkojen määrissä ja kun katselee pellon reunoja iltasella ajaessa niin niitä on paljon enemmän kuin on ollut jossain vaiheessa.

Laine kehottaa autoilevia etenkin hämärän koittaessa tarkkailemaan piennaralueita laajasti. Peuramäärän kasvu huolestuttaa, mutta Laineen mukaan hirvikanta on sentään pysynyt suunnilleen kuosissaan.

– Peurakolarissa tulee tyypillisesti ihmiselle harvemmin vahinkoa, hirvikolari on toinen asia. Hirvet ovat paljon kookkaampia. Onneksi autojen turvallisuuskin on parantunut viimeisen 20 vuoden aikana, joten niissäkin ovat henkilövahingot vähentyneet huomattavasti.