Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vanhan Porvoon ravintolapalossa hormista ullakolle roihunnut tuli saatiin hallintaan vasta aamuyöstä – "Oli siellä aika sanoinkuvaamaton fiilis"

Vanhassa Porvoossa keskiviikkoiltana syttynyt ravintolapalo aiheutti mittavia tuhoja puutalokorttelissa. Ravintolakiinteistön ullakolla ja välipohjassa roihunnut tulipalo saatiin pysäytettyä noin puoli kolmelta yöllä, mutta tulipalon sammutus- ja raivaustyöt jatkuvat torstaiaamuun asti. Tulipalo ei enää leviä.

Itä-Uudenmaan pelastuslaitoksen palontutkinnan alustavan arvion mukaan palo on lähtenyt ravintolakiinteistön hormista. Palo levisi nopeasti vanhan puurakennuksen välipohjassa. Tutkinta kohteessa jatkuu, kun palo on sammutettu.

Koko kiinteistön pohjoispääty on kärsinyt mittavia palon ja sammutusveden aiheuttamia vahinkoja. Suurimmat vahingot ovat ravintola Meat Districtin, Ani’s cafén sekä koti- ja keittiöliike Welmansin tiloissa. Sammutustöissä on jouduttu purkamaan muun muassa kattorakenteita.

Päivystävä palopäällikkö Santeri Pohjalainen kertoi puoli neljän aikaan yöllä, että palo on hallinnassa.

– Meat Districtin yläpuolella palaa vielä kattorakenteissa. Siinä raivataan ja sammutetaan.

Yöllä paikalla olleen silminnäkijän mukaan vettä pumpattiin joesta ja tunnelma veti hiljaiseksi.

– Oli siellä aika sanoin kuvaamaton fiilis, silminnäkijä kertoi Uusimaalle.

– Palomies huikkasi, että puoli korttelia tuhoutui. Ulkoseinät ovat pystyssä.

Savuhaittaa esiintyi pitkälle yöhön Porvoon keskustassa. Pelastuslaitos suositteli alueella liikkumisen välttämistä ja kehotti asukkaita sulkemaan ikkunat ja ovet sekä sammuttamaan ilmanvaihdon.

Itä-Uudenmaan pelastuslaitos ohjeistaa lähikiinteistöjen ja yritysten omistajia. Tulipalon läheisyydessä sijaitseviin kiinteistöihin ei toistaiseksi saa mennä omin päin.

Läheisestä hotellista siirrettiin alle 10 henkilöä varamajoitukseen jo aiemmin illalla.

Ravintolakiinteistön ullakolla riehunut tulipalo saatiin rajattua ennen puolta yötä, mutta se jatkoi myöhemmin leviämistä välipohjassa. Palo ei levinnyt muihin kiinteistöihin.

Tulipalon johdosta poliisi katkaisi liikenteen Välikadulla ja Jokikadulla.

Sammutustöihin osallistui parikymmentä pelastusyksikköä, ja silminnäkijän mukaan paikalla oli myös pelastushelikopteri. Pelastuslaitos sai hälytyksen tulipalosta keskiviikkoiltana 10.8. kello 22.15.

Itä-Uudenmaan sosiaali- ja kriisipäivystys huolehtii alueen asukkaista ja läheisen hotellin vieraista.

Poliisi tutkii tulipalon syttymissyytä.

Juttua päivitetty 11.8. klo 03.38.