Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Porvoon Museo ja Vanha Raatihuone säästyivät vanhan kaupungin tulipalossa – rakennuksissa on kuitenkin savua, tarkempi tilanteen arviointi on kesken

Porvoon museon tiedotteen mukaan Porvoon vanhassa kaupungissa yöllä alkanut tulipalo ei vaurioittanut Porvoon museon käytössä olevia rakennuksia eikä niiden sisällä olevia näyttelyitä ja kokoelmia.

Tarkempi tilanteen arviointi on vielä kesken. Rakennuksissa on savua ja sisäilmaa puhdistetaan. Torstaina Vanha raatihuone on yleisöltä suljettu. Holmin talo pyritään pitämään avoinna. Muutoksia loppuviikon aukioloaikoihin voi tulla.

Meat Districtin toiminta keskeytyi ja yrittäjältä paloi koti, kaikki menee uusiksi – "Kävin itkemässä itkut tuolla meidän asunnossa ylhäällä"

Porvoon vanha kaupunki on samanaikaisesti erittäin arvokasta ja erittäin haavoittuva kulttuuriperintöä. Porvoon museo on varautunut vastaaviin tilanteisiin ja kehittää edelleen omia toimintatapojaan hätätilanteissa.

Vanhassa Porvoossa keskiviikkoiltana syttynyt ravintolapalo aiheutti mittavia tuhoja puutalokorttelissa. Ravintolakiinteistön ullakolla ja välipohjassa roihunnut tulipalo saatiin pysäytettyä noin puoli kolmelta yöllä, mutta tulipalon sammutus- ja raivaustyöt jatkuivat torstaiaamuun asti. Palo on nyt sammutettu.

Vanhan Porvoon rakennuspalo on sammutettu – palo olisi voinut levitä koko kortteliin, sanoo päivystävä päällikkö

Tulipalon sammutustyöt jatkuivat Porvoon vanhassa kaupungissa aamuun asti – ravintola Meat Districtin yläkerta tuhoutui täysin

Vanhan Porvoon ravintolapalossa hormista ullakolle roihunnut tuli saatiin hallintaan vasta aamuyöstä – "Oli siellä aika sanoinkuvaamaton fiilis"