Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Meat Districtin toiminta keskeytyi ja yrittäjältä paloi koti, kaikki menee uusiksi – "Kävin itkemässä itkut tuolla meidän asunnossa ylhäällä"

Meat Districtin yöllinen tulipalo keskeytti ravintolan toiminnan vähintään vuodeksi, mutta sen lisäksi ravintoloitsija Riku Stenros menetti siinä kotinsa.

– Kävin itkemässä itkut tuolla meidän asunnossa ylhäällä. Kaikki menee ravintolassa uusiksi. Rakenteet on palaneet. Katsotaan ensi viikolla kun tulee taloraportti, sen jälkeen tiedetään miten jatketaan. Laaja se on. Kaikki meni rikki, mitä voi. Onneksi meillä on Helsingissä pieni asunto.

Itä-Uudenmaan poliisi tiedotti torstaina iltapäivällä jatkavansa Jokikadun tulipalon syyn selvittämistä, eikä tiedota asiasta enempää.

Riku Stenros odottaa ensi viikkoa, jolloin Recoverilta pitäisi valmistua raportti toimenpide-ehdotelmineen siitä, missä järjestyksessä palovaurioita voitaisiin lähteä korjaamaan. Ehdotus menee vakuutusyhtiölle, museovirastolle ja Porvoon kaupungille.

Tulipalon sammutustyöt jatkuivat Porvoon vanhassa kaupungissa aamuun asti – ravintola Meat Districtin yläkerta tuhoutui täysin

Ravintolan omistajilla on Riku Stenrosin mukaan tahtotila, että toiminta jatkuu, kunhan kiinteistö saadaan korjattua.

– Toivottavasti ainakin ensi kesänä päästään takaisin jatkamaan. Suurin huolen aihe on nyt henkliökunnan sijoittelu, että saadaan löydettyä heille työpaikat. Helsingin ravintoloihin saadaan ainakin 2–3 henkilöä, Stenros miettii.

Jo ravintolan liikentoiminnan keskeytys voi maksaa 1,5 miljoonaa.

Vuonna 2016 avattu Meat District työllistää kesällä noin 15 henkilöä, joista vakituisia on kuusi henkilöä.

– Tavoite on, että kaikille saadaan duunit järjestettyä. Nyt lähtee kaikki samantien kesälomalle ja tehdään kaikki, että saadaan heille töitä. Meillä on huippujengi tässä töissä.

Stenros arvioi museosuojellun rakennuksen arvoksi noin 2,5 miljoonaa euroa, joten sen ennallaan rakentaminenkin tulee maksamaan paljon. Kustannusten määrästä ei ole vielä olemassa mitään tarkempaa arviointia, mutta yrittäjä arveli hyvin karkeasti, että jälleenrakentaminen saattaa maksaa ainakin 1,5–2,0 miljoonaa euroa.

– Jo ravintolan liiketoiminnan keskeytys vuodeksi voi maksaa 1,5 miljoonaa, Stenros toteaa.

Jo paloyö oli koettelemus. Riku Stenros sai tiedon hormipalosta keskiviikkoiltana noin kello 22.15 eli melko pian palon havaitsemisen jälkeen. Hän oli sillä hetkellä Helsingissä ja kurvasi tiedon saatuaan kiireellä paikalle.

– Ensiksi näytti, ettei ole ihan niin paha, mutta lopputulos on niin järkyttävä. Kun tulin, palokunta sai hetkellisesti sammutettua, mutta puolen tunnin päästä se levisikin Aniksen päälle ja Wellmanssiin saakka ja palokunta oli tosi huolissaan, ettei se leviä siitä vielä pidemmälle. Savuhaittaa pahempaa ei ole onneksi naapurustossa.

– Meillä on hotelli (Pariisinville) vieressä, siellä ei onneksi ole alakerrassa kuin vähän savua. Kun saadaan vedet päälle, niin toivottavasti pystytään ottamaan vieraita vastaan.

Porvoon Museo ja Vanha Raatihuone säästyivät vanhan kaupungin tulipalossa – rakennuksissa on kuitenkin savua, tarkempi tilanteen arviointi on kesken

Stenros myöntää, että mieli on ollut myllerryksessä paloa seuranneen vuorokauden ajan.

– On tämä tosi järkytys, kamalaa. Käytiin palotutkijan kanssa tuossa sisällä ja hän toppuutteli, ettei kannata ainakaan olla kenellekään vihainen. Kukaan ei ole tehnyt mitään väärää, vahingosta on kysymys. Tällaista sattuu.

Jossittelu kävi mielessä.

– Olisiko siitä ollut hyötyä, että olisin itse ollut iltaserviisissa, mutta en mä nyt usko. Pojat teki sen mitä pysty tekemään.

Vanhan Porvoon rakennuspalo on sammutettu – palo olisi voinut levitä koko kortteliin, sanoo päivystävä päällikkö

Vanhan Porvoon ravintolapalossa hormista ullakolle roihunnut tuli saatiin hallintaan vasta aamuyöstä – "Oli siellä aika sanoinkuvaamaton fiilis"