Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vanhan Porvoon rakennuspalo on sammutettu – raivaustyöt jatkuvat yhä, Itä-Uudenmaan poliisi tutkii tulipalon syytä

Keskiviikkoiltana ravintolakiinteistössä syttyneen tulipalon jälkivalvonta ja raivaustyöt jatkuvat Porvoon Vanhassa kaupungissa. Itä-Uudenmaan pelastuslaitos kertoo tiedotteessaan, että palo on kuitenkin saatu sammutettua.

Tulipalo levisi nopeasti vanhan puutalon yläpohjaa pitkin. Tulipalon leviäminen saatiin lopulta pysäytettyä Välikadun puolella sijaitsevaan rakennusten väliseen tiiliseinään. Tuli tuhosi ravintola Meat Districtin sekä ravintola Ani´s Cafen ullakon ja välipohjat täysin.

Palo ei aiheuttanut henkilövahinkoja. Rakennus kärsi huomattavia palo-, savu- ja vesivahinkoja. Sammutustöissä jouduttiin muun muassa purkamaan kattorakenteita.

Sammutustyöt jatkuivat torstaiaamuun ja työllistivät enimmillään noin kahtakymmentä yksikköä eri puolilta Itä-Uudenmaan pelastuslaitoksen toiminta-aluetta. Lisäksi useita yksiköitä hälytettiin varikkovalmiuteen. Porvoon VPK:n naisosasto huolehti muonituksesta.

Itä-Uudenmaan poliisi jatkaa tulipalon syyn selvittämistä. Palonsyyn tutkinta on kesken, eikä poliisi tästä syystä tiedota asiasta tällä hetkellä enempää.

Pelastuslaitoksen palontutkinta oli paikanpäällä jo yöllä. Tällöin palontutkinta epäili, että palo on lähtenyt ravintolarakennuksen hormista.

– Palontutkinta arvioi yöllä, että palo on lähtenyt talon hormista. Tämä vielä tarkentuu, päivystävä palopäällikkö Santeri Pohjolainen kertoi Uusimaalle tänä aamuna.