Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Maastopalon alku nuotiopaikan vieressä Emäsalossa – "Nyt ei kertakaikkiaan saa sytyttää avotulia, maasto voi syttyä tuosta noin vaan"

Hätäkeskus sai maanantaina kello 12.36 soiton Emäsalon Holsteininkujan päästä, jossa puomin jälkeen vasemmalle lähtevän tien varressa kyti nurmikko tulentekopaikan lähellä. Vapaapalokunta sammutti noin 30x50 sentin alalla olevan palonalun. Syttymissyy ei ole tiedossa.

Säätila on ollut päiväkausia helteinen ja lämpötila 25–30 asteen lukemissa. Maasto on siis erittäin kuivaa.

Pelastuslaitos muistuttaa voimassa olevasta maastopalovaroituksesta, jonka aikana ei missään saa sytyttää avotulta edes rakennetuissa tulisijoissa, kuten vaikkapa uimarannalla Hasselholmassa. Sama koskee myös yksityisiä tulisijoja.

Tupakoitsijoiden on muistettava sammuttaa natsansa huolellisesti ja heittää jätös sellaiseen roskikseen, jossa siitä ei aiheudu kytemis- tai palovaaraa.

– Avotuleksi lasketaan kaikki, mistä pääsee kipinöitä lentämään tai leviämään maata myöten, siis myös grillipaikkat ja kertakäyttögrillit. Nyt ei kertakaikkiaan saa sytyttää avotulia, maasto voi syttyä tuosta noin vain, pelastuslaitokselta painotetaan.

Helle ei hellitä kovin pian. Tällä viikolla vain keskiviikolle on Ilmatieteenlaitos ennustanut sateita 30 prosentin todennäköisyydellä. Pelastuslaitoksen mukaan vähäinen kuurosade ei tule poistamaan metsäpalovaroitusta.