Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Tarvitsemme kirkon, johon kaikki mahtuvat" – Pikkukirkko täyttyi ilosta ja lämpimästä tunnelmasta Porvoon ensimmäisessä sateenkaarimessussa

Porvoon ensimmäinen sateenkaarimessu sai maanantaina pikkukirkkoon yli 60 ihmistä yhteiseen, lämmintunnelmaiseen ja iloiseen hetkeen. Tapahtuman järjestivät Porvoon Seta, Porvoon suomalainen seurakunta ja Borgå svenska domkyrkoförsamling.

Piispa Bo-Göran Åstrand muistutti Jaakobin kirjeen sanoin noudattamaan kuningaskäskyä ja rakastamaan lähimmäistäsi kuten itseäsi.

– Jumala ei erottele ihmisiä, miksi me sitten erottelisimme? Täällä kaikki ovat yhtä rakastettuja, yhtä arvokkaita. Jumalan silmissä olemme yhtä arvokkaita.

– Siksi pidetään värikäs lippu ylhäällä, joka päivä. Tehkäämme yhteistyötä sellaisen yhteiskunnan puolesta, jossa kaikki ovat yhtä arvokkaita ja joilla on samat oikeudet. Siksi tarvitsemme kirkon, johon kaikki mahtuvat. Seurakunnan, jossa jaamme elämän, uskon, toivon ja rakkauden yhdessä, jotta voimme uskottavasti sanoa: olet tervetullut liittymään meihin! Sinua tarvitaan!

Messu alkoi virrellä 125 Kosketa minua henki. Tilaisuudessa kuultiin myös tuttu virsi 462 Soi kunniaksi luojan, ja Mikael Kokkola luki Luukaksen evankeliumia ja Karl af Hällström saarnasi.

Vapaaehtoisena mukana ollut Anu Harjumaaskola kertoi tunteiden olleen illalla pinnassa ja liikutuksen suuren onnistuneesta tapahtumasta. Sateenkaarimessun erirukouksessaan hän sanoi näin:

– Pyydämme rauhaa ja oikeudenmukaisuutta maailmaan. Tänään rukoilemme erityisesti kaikkien sorrettujen ja syrjittyjen, ohitettujen ja väärin kohdeltujen puolesta. Pyydämme siunausta Porvoon Pride-tapahtumalle, kaikille sen kävijöille ja toteuttajille. Anna, ettei kenenkään tarvitsisi olla peloissaan tai huolissaan, eikä tuntea ulkopuolisuutta oman seksuaalisen tai sukupuolisen suuntautumisensa vuoksi. Rukoilemme, että tulisimme kaikki hyväksytyksi, nähdyksi ja kohdatuksi omana itsenämme.

Ripin ja uskontunnustuksen kukin lausui omalla kielellään. Liturgeina toimivat Minna Tuominen ja Tuija Wilman. Gospelsävelmä Come, holy spirit nosti tunnelmaa kirkkosalissa entisestään, samoin Jaakko Löytyn sävellys Sateenkaariunia. Isä meidän rukous saatteli ehtoolliselle. Ennen nuorison tarjoamia muffinsseja ja teetä kuultiin kiitosrukouksena virsi 979:

Tulkoon tie sinua vastaan, olkoon tuuli aina myötäinen, päivä poskillesi paistakoon, sade pelloillesi virratkoon. Ja kunnes kohdataan, elämäsi jääköön käsiin Jumalan.

Lisätty 16.8. kello 11.57 Anu Harjumaaskolan kommentti ja osa esirukouksesta.