Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Porvoossa tuhoutui yksi asunto tulipalossa Omenamäen palvelutalossa, asukas sairaalaan tarkistettavaksi – "Mistään avotulesta ei ole kyse"

Itä-Uudenmaan pelastuslaitos sai 6.45 hälytyksen Tulliportinkadulle Porvoon keskustassa, jossa vanhusten palvelutalossa oli syttynyt tulipalo. Asunnosta pelastettiin yksi henkilö.

Päivystävä palomestari Ilkka Eskelinen kertoo palo syttyneen yhdessä tuetun palveluasumisen asunnoista, jossa asukas oli sisällä. Palvelukeskuksessa oli normaali arkiaamu, joten henkilöstöä oli hyvin paikalla.

– Omenamäen henkilöstö oli saanut hänet asiallisesti pois palavasta huoneesta. Koko kiinteistössä on sammutuslaitteisto ja se rajoitti merkittävästi paloa ja pelastuslaitos sammutti loput. Asukas lähti vielä käymään tarkastuksessa sairaalassa.

Omenamäen tulipalossa paloi asunto ja kärsi vesistä kaksi, asukas loukkaantui lievästi – "Löydetään näille kolmelle tilapäiset kodit talon sisällä"

Eskelisen mukaan syttymissyytä selvitellään virka-ajan puitteissa.

– Mistään avotulesta ei ole kyse.

Savuvahinkojen lisäksi huoneisto kärsi sprinkelijärjestelmän ja sammutuksen johdosta merkittäviä vesivahinkoja, samoin paloasunnon alapuolinen asunto, jonne valunut vesi aiheutti vesivahinkoja.

A-yhtiöiden edustaja kävi jo aamulla seitsemän jälkeen paikalla, ja Eskelisen mukaan saneeraustyön järjestäminen alkoi samantien.

Pelastuslaitokselta lähti hälytykseen kymmenkunta yksikköä, joista osa peruttiin ensitietojen jälkeen. Aktiivisessa toiminnassa oli neljä yksikköä.