Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Askolassa viikonloppuna iso autotapahtuma – viime vuonna kävijöitä oli 1 500, vaikka tapahtumaa ei juuri ehditty markkinoida

Autokansa suuntaa tulevana viikonloppuna Askolaan, jossa Askola-Areenalla järjestetään lauantaina ja sunnuntaina toisen kerran suuri Askola Carshow.

Kyseessä on kaikille avoin harrasteajoneuvotapahtuma, jossa on näyttäviä ajoneuvoja laidasta laitaan, kuten kilpa-autoja, superautoja, rekkoja, jenkkejä, JDM-japanilaisia, klassikoita ja moottoripyöriä.

Yksi tunnetuimmista mukana olevista autoista on Latela-tv-ohjelmassa rakennettu kustoimoitu Ford Transit, joka esiintyy myös Scooter-yhtyeen musiikkivideolla.

Askola-Areenan sisätiloihin mahtuu useita kymmeniä autoja. Areenan piha-alueella on monenlaista jokaisen silmää miellyttävää kalustoa harrasteparkissa, jossa oli viime vuonna noin 150 autoa. Ulkona ovat myös näyttelyyn ilmoittautuneet noin 15 rekkaa ja kuorma-autoa.

Riskinotto kannatti.

Mikko Jortikka, Old Spark Garage

Tapahtuma-alueella on näyttelykaluston lisäksi ruokakojuja, anniskelualue, yritysesittelyjä, musiikkia ja paljon muuta ohjelmaa. Lauantai on tapahtuman pääpäivä, ja päivätapahtuma soljuu kello 13–17. Illalla kello 18 anniskelualue muuttuu koko pihan kokoiseksi, kun Afterparty alkaa ja jatkuu bändien tahdittamana pikkutunneille asti.

Sunnuntaina on perhepäivä, jolloin lapsille on ohjelmaa ja trubaduuri astuu lavalle viihdyttämään paikalla olijoita.

Viime vuonna tapahtuma keräsi paikan päälle noin 1 500 ihmistä ja tavoitti somen kautta noin 70 000 sielua. Nyt järjestäjän, harrasteajoneuvokerho Old Spark Garagen tavoite on tietysti korkeammalla.

– Vuosi sitten oli haastavaa koronan vuoksi, se oli kokeilua että onko tällaiselle vähän erilaiselle tapahtumalle kysyntää. Markkinointi oli aika nollassa. Meillä oli kolme kuukautta aikaa ideoinnista toteutukseen. Se oli riskinottoa, ja se kannatti. Viime vuonna kaikki olivat tapahtumaan tyytyväisiä, ja siksi päätimme jatkaa tänä vuonna. Nyt on ollut enemmän aikaa järjestää ja keskittyä yksityiskohtiin, Old Spark Garagen puheenjohtaja Mikko Jortikka kertoo.

Syy näin ison tapahtuman päätymiseen Askolaan on luonnollinen: Jortikka muutti sinne viime vuonna.

– Askolassa ei tällaista ole juuri ollut. Viime vuonna paikallisiakin kävi mukavasti.

Old Spark Garage tunnetaan parhaiten ehkä Järvenpäässä ensimmäisen kerran vuonna 2018 järjestetystä harrasteajoneuvotapahtumasta Vanhis Crusingista. Se järjestettiin koronatauon jälkeen jälleen toukokuussa, ja paikalla oli todella paljon yleisöä.

Sisäänpääsy Askola Carshowiin maksaa 5 euroa, alle 13-vuotiaat pääsevät sisään ilmaiseksi. Lauantaina 20.1 Afterpartyt esiintyjineen Areenan pihalla klo 18.00 alkaen, sinne liput maksavat 20 euroa (K-18). Lisätietoa mm. esiintyjistä: facebook.com/askolacarshow/