Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ströhössä julistettiin koulurauha ja otettiin kaveria kädestä kiinni – yhteisöllisyyden rinki ylettyi koko koulun ympäri

Strömborgska skolan pihalle kokoontui keskiviikkona aamukymmeneltä koko koulu ja esikoulu julistamaan koulurauhaa. Kaksi oppilasta Mick Närhi ja Sophie Törnqvist lukivat koulurauhan julistuksen.

– Sitä me kaikki kuuntelimme ensiksi. Sen jälkeen tehtiin gemenskapens ring eli yhteisöllisyyden ketju, kädestä toisiamme pitäen muodostimme pitkän ketjun koko koulurakennuksen ympärille. Yritetään näin yhdessä rakentaa yhteishenkeä.

Rehtori Carola Wiksten kiteytti koulurauhan julistuksen näin:

– Siinähän puhutaan kiusaamisesta ja siitä, että jokainen haluaa ystävän ja on tärkeää olla ystävä. Kukaan ei saa jäädä ulkopuolelle eikä kiusatuksi,

Valokuvaaja Niko Laurila otti dronella ilmakuvan, jossa kaikki näkyvät piirissä. Kuvan kustansi Strömborgska skolan Hem och skola -yhdistys. Ströhössä on kaikkiaan yli 500 koululaista ja eskaria, opettajia ja muuta henkilöstöä on noin 90.