Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kirjastofillaroijat lähtee Kouvolasta ja kiertää yhdeksän kirjastoa kahdessa päivässä – ja päätepysäkki on Porvoon pääkirjastossa

Parinkymmenen kirjastolaisen pyöräletka lähtee liikkeelle torstaina 25.8. kello 10 Kouvolan pääkirjastolta ja tutustuu yhdeksään kirjastoon Kouvolassa, Loviisassa ja Porvoossa. Kaksipäiväinen kirjastofillarointi päättyy perjantaina 26.8. Porvoon pääkirjastoon.  

Reisilihaksia venytellessä jaetaan kokemuksia ja kerätään ideoita oman kirjaston kehittämiseen hyvinvoinnin teemalla. Kirjasto edistää hyvinvointia: se tarjoaa lukuelämyksiä, tietoa, kohtaamisia, yhdessä tekemistä, kulttuuria ja kaikille avoimen tilan, johon kuka vain on tervetullut. 

Soteuudistuksen jälkeen kirjastoilla on terveyden ja hyvinvoinnin edistämisessä merkittävä rooli. Pyöräilijät pohtivat miten tämä näkökulma näkyy kirjastojen toiminnassa. 

Porvoon kaupunginkirjasto järjestää kirjastofillaroinnin jo neljättä kertaa. Se on saanut inspiraationsa kansainvälisestä Cycling for libraries -tapahtumasta.