Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Monipuolisen lukemisen teema pysyy jatkossakin mukana koulutyössä Porvoossa – Kouluille kirjoja syyskuussa, esi- ja alkuopetuksessa lukupaketit saatiin jo

Porvoossa lukutaidon kehittäminen ja lukemaan innostaminen on ollut jo pitkään koulutuspalveluiden yksi kehittämisen kärkiteemoista.

Juuri käynnistyneen lukuvuoden 2022–2023 aikanakin jatketaan vahvaa panostamista lukutaitotyöhön, kaupunki lupaa tiedotteessaan. Monilukutaito on jatkossakin yhteinen teema, joka näkyy varhaiskasvatuksesta koulujen toimintaan.

Esi- ja alkuopetuksen ryhmille on tarjottu jo päättyneessä Kulttuuria ja lukutaitoa -hankkeessa monipuolinen kirjapaketti lukemaan innostamiseksi ja jo keväällä tehtyjen lukunurkkausten täytteeksi.

Vahva panostaminen lukutaitotyöhön jatkuu tänäkin lukuvuonna.

Kaupungin lukuagentti toimittaa koulujen kirjapaketit Kesälukukampanjan lukujuhlien yhteydessä syyskuun ensimmäisillä viikoilla 36 ja 37 koulujen käyttöön. Kesälukukampanjaan 2022 osallistui tänä vuonna kaikki suomen- ja ruotsinkieliset alakoulut. Nyt odotetaan jännityksellä kouluilta tietoa kuinka monta kirjaa on kesän aikana luettu kaikkiaan. Saadaankohan uusi ennätys aikaan?

Laajempi, monipuolinen lukutaito – monilukutaito pyritään saamaan koulujen ja päiväkotien rakenteisiin, osaksi arjen toimintaa ja toimintatapoja. Kouluille tarjotaan tähän työhön tukea kehittäjäopettajien ja lukuagentin työn avulla.

Osa lukutaitotyötä mahdollistavista hankkeista on jo päättynyt. Jatkoa kuitenkin seuraa, koska kaupunki on saanut rahoitusta uusien, entistä monipuolisempien toimenpiteiden käynnistämiseksi.

Kaupungin eri toimijat ovat käynnistelleet yhteistyötä monilukutaitoteeman parissa ja teeman mukaista yhteistäkin toimintaa suunnitellaan päiväkotien, koulujen, kirjaston, museon, luontokoulun, iltapäiväkerhojen, Porvoon harrastamisen mallin sekä erityisesti kotien kanssa vanhempainyhdistysten tuella.

Monilukutaitotyötä tehdään myös alueellisesti kymmenen kunnan Kuntien lukevat yhteisöt -verkostossa, jota Porvoo-johtoisesti vedetään.