Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Maistelijoilla on nyt Porvoossa kissanpäivät

Jo ensimmäisenä Smaku-iltana väkeä oli mukavasti liikkeellä vanhassa kaupungissa. Tunnelma oli innostunut.

Lähes parin viikon ajan saadaan nauttia Smakun tarjoamista herkuttelutilaisuuksista.

– Aamupäivällä oli sadetta. Se vähän rauhoitti tilannetta, mutta kyllä se siitä taas lähtee. Viime vuonna oli hulinaa, myymäläpäällikkö Miia Kuru Petris Chocolatesta sanoo.

Heidän Smakunsa on Porvoon aitat -suklaapraliinilajitelma. Pieni näppärä pakkaus on helposti otettavissa mukaan.

Naapurissa Ravintola Fryysarinrannassa työskentelevä Juuli Veromaa kertoo heidän jo saaneen positiivista palautetta asiakkailtaan.

– Ihmiset ovat lähteneet hyvällä mielellä liikkeelle, Veromaa sanoo.

He ylläpitävät porvoolaisia etanaperinteitä; Porvoon etanat on etana-annosten klassikko, etanat valkosipuli-Roquefort voissa.

Kesäravintola Ranta-Aitassa illansuun auringonpaisteessa istui hyväntuulinen seurue nauttien ruuasta, toistensa seurasta ja hienosta säästä.

Camilla ja Niclas Meinander ovat Sipoosta, ja osa vieraista oli Norjasta. He eivät tienneet Smaku-tapahtumasta ennen kuin näkivät sen mainoksen ravintolassa. He söivät jälkiruoka-Smakun vanilja-sitruunamantelikakkua, ja kiittelivät makua.

– Tämä on valtavan hyvää, he sanoivat ruotsiksi.

Myös ravintolan vuoropäällikkö Amelie Enroth kiittelee päivän antia.

– Hyvin on lähtenyt smakuilu liikkeelle. Vähän ajateltiin, että tuo sade haittaisi, mutta niin ei käynyt. Annoksia on mennyt huimasti. Miltei suurin osa ruokailijoista on smakuilijoita. Suurin osa yhdistää meidän alkuruoka- ja jälkiruoka-Smakun.

Runo hotellissakin oli jo alkuillasta ihan mukavasti väkeä. Heidän annoksensa nimi on Steak & Eggs.

– Kiitos, hyvin on lähtenyt käyntiin. Nuo kaikki tuolla ovat smakuilijoita, Peppi-niminen työntekijä viittaa kädellään lukuisiin salissa istuviin pöytäseurueisiin.

– Tosi paljon on tullut hyvää palautetta. Meillä on lähiruokaa. Annoksessa on suomalaista kuvepaistia grillattuna mausteisen makuvoin kanssa, haudutettua luomukananmunaa Hultgårdistä, sekä rapsakkaa pinaattia Ahlbergin puutarhasta.

Runoon saapui Porvoossa asuva, englantia puhuva nuori pariskunta. He tulivat smakuilemaan kahden lapsensa kanssa.

– Tämä on todella hyvä konsepti. On mukava käydä uusissa paikoissa ja tutustua niihin. Pidämme tällaisesta kiertelystä enemmän kuin siitä alkuvuosien tapahtumasta Grandissa. Siellä oli melkoisen ahdasta, he kertovat.

He aikovat käydä myös Seireenissä, Bosgårdissa sekä Meat District’issä.

Viime syksyn Porvoon Makuaarre 2021 voittajaravintolassa Rafael’s Steakhousessa smakuilu käynnistyi vilkkaasti maanantaina.

– Porukkaa on ollut jo aamupäivästä lähtien. Olemme avanneet jo kello 11. Tosi kivasti on lähtenyt liikkeelle. Meillä kävi myös 25 hengen ryhmä matkailualan opiskelijoita opettajineen, ravintoloitsija Marella Närkki kertoo.

Meat District’in smakuilu starttasi tiistaina iltapäivällä Hotelli Pariisin Villen takapihalle rakennetusta Pop up ravintolasta.

Ilmassa tuntuu hienoinen savunhaju, ja taustalla näkyvät rakennustelineet, joilla jo hyvää vauhtia korjataan tulipalossa pari viikkoa sitten vahingoittunutta rakennusta. Alunperin suunnitellun Tartar & Vesikrassi annoksen lisäksi tarjolla on kaksi muutakin annosta sisältäen kalaa ja kasvista.

– Hyvillä mielellä lähdemme mukaan Smakuun, saamme edes jotain toimintaa aikaiseksi, kun ravintola ei muuten ole auki. Ja saamme vähän myös tuotetta liikkumaan, ravintolapäällikkö Jami Lågas kertoo.

Lue lisää aiheesta: Herkkuja kartanoista katuruokaan – Smaku jälleen Porvoossa elo-syyskuun vaihteessa

Lue lisää aiheesta: Tulipalossa pahoin vaurioitunut Meat District avaa väliaikaisen Smaku-keittiön sisäpihalle