Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Porvoon kaupunki järjestää tilaisuuden, jossa työnantajat ja ukrainalaiset työnhakijat pääsevät kohtaamaan

Porvoon kaupunki järjestää rekrytointitilaisuuden, jossa työnantajat voivat kohdata ukrainalaisia työnhakijoita Porvoossa. Tilaisuus järjestetään 7. syyskuuta Taidetehtaalla.

– Tilaisuudessa työnantajat saavat tietoa palkkatuesta ja muista käytännön asioista rekrytointiin liittyen. Sen jälkeen he voivat tavata työnhakijoita pikatreffeillä, joista parhaassa tapauksessa voi syntyä työsuhde, elinkeinopäällikkö Elina Dureault kertoo kaupungin tiedotteessa.

Tiedotteessa todetaan, että vaikka vastuu ukrainalaisten työllistämisestä on Suomessa valtiolla, halutaan Porvoossa lähteä ratkaisemaan työllistymisasiaa myös paikallisesti.

– Erityisesti siksi, että meillä on täällä paikallisia yrityksiä, jotka tarvitsevat työvoimaa, Dureault sanoo.

Tilaisuuteen odotetaan noin 20 ukrainalaistaustaista eri alojen osaajaa.

– Kohtaamamme ihmiset ovat erittäin motivoituneita työntekoon ja innokkaita opiskelemaan suomea, ruotsia ja englantia. Osaamiskenttä on laaja, mutta erityisesti palvelualalla ja rakennusalan yrityksissä on työvoimapulaa monenlaisista työntekijöistä, kertoo palvelukoordinaattori Virpi Paulanto, joka koordinoi ukrainalaisten vastaanottoa Porvoossa yhdessä maahanmuuttokoordinaattori Niklas Grönroosin kanssa.

Rekrytointitilaisuudesta kiinnostuneet yritykset voivat ilmoittautua osoitteeseen virpi.paulanto@porvoo.fi tai puh 040 168 3772.