Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue lisää näköislehdestä: Kova treeni rikkoi Jekaterina Tjomkinin aivovaltimon – omaa aivoverenkiertohäiriön riskiä voi määritellä kotikonsteilla

Terveys: Vuonna 2016 Jekaterina Tjomkin, 61, oli kuntosalilla. Treeni oli tavalliseen tapaan rankka, mutta jäi kesken.

– Muistan sen ylätaljojen vetämisen ja räjähtävän päänsäryn. Tiesin heti, että jotakin vakavaa tapahtui.

Kovan treenin ja korkean verenpaineen yhdistelmä rikkoi aivovaltimon.

Aivoverenkiertohäiriöön sairastumiselle altistavat perinnölliset tekijät ja taustasairaudet, mutta erityinen merkitys on omilla elintavoilla.

Hyvinvointi: Puolukkasuuhuuhde ehkäisee suun haitallisia bakteereja, vähentää kariesta ja ehkäisee ientulehdusta, selviää tutkimuksesta.

Sato: Pihlajanmarjakoi on aiheuttanut tämän vuoden omenasadossa paljon tuhoa. Sen aiheuttamat jäljet näkyvät omenassa pieninä tummina reikinä. Omenoita voi kuitenkin käyttää, kun leikkaa vaurioituneet kohdat pois.

Museot: Kotimuseo voi olla vaikea hanke. Esimerkkinä toimii kirjailija Mika Waltarin koti, joka on laitettu myyntiin. Perikunta yritti vuosikausia saada kodille museon statusta, mutta se ei onnistunut.

Kulttuuri: Martti Suosalo löysi teatterista oikeutuksen olla oma itsensä ja toljottaa suu auki. Suosalon elämäkerrassa pääroolissa on maestro itse, mutta kokonaisuus on moniääninen.

Lue liite tänään näköislehdestä.

Näköislehti kuuluu kaikkiin Uusimaan tilauksiin. Aktivoi lukuoikeutesi tästä.

Voit kokeilla Uusimaan verkkopalveluja myös 6 viikon koejakson avulla. Koejakson voit tilata tästä.