Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viikonloppuna vietetään Smakun päätapahtumaa Porvoossa – ensimmäistä kertaa järjestettävä Food talks tuo tapahtumaan uusia näkökulmia ja kiinnostavaa puhetta ruuasta

Ravintolafestivaali Smakun päätapahtumaa vietetään Taidetehtaalla lauantaina 3. syyskuuta kello 12–18. Ruokajuhlan yhteydessä järjestetään ensimmäistä kertaa Food talks -tapahtuma, joka tuo mukanaan kiinnostavia puheenvuoroja ja uusia näkökulmia. Kaikki esitykset ovat yleisölle maksuttomia.

Food talks -tapahtuman aloittavat kello 12 Malmgårdin olutasiantuntija Teo Arminen ja panimomestari Tuomas Markkula, jotka kertovat, kuinka Malmgårdin menestysoluet syntyivät. Näyttelijä ja kasvisravintola Silvopleen perustaja Satu Silvo kertoo yleisölle ravinnon ja luovuuden merkityksestä hyvinvoinnissa ja arjen jaksamisessa.

Astronauttikokelas ja startup-yrittäjä Robert Nemlanderin tavoitteena on mullistaa hyönteisten avulla proteiinintuotanto Maassa ja tulevaisuuden siirtokunnissa avaruudessa. Petris Chocolaten Petri Sirén puolestaan johdattelee yleisön vastuullisen suklaan maailmaan. Holistinen hyvinvointivalmentaja Karita Tykkä puhuu ilosta ja Bistro Sinnen perustaja ja keittiömestari Kai Kallio näyttää, kuinka Smaku-annos loihditaan.

– On mielenkiintoista tuoda tapahtuman yhteyteen myös puhetta ruoasta ja sen tarjoamista eri näkökulmista. Tämä on mukaan avaus tuleville tapahtumille ja kokonaisuuksille, joissa paikallinen ruoka- ja juomakulttuuri kohtaa kansalliset ja kansainväliset aiheet niin keskustelun kuin tekemisen muodossa, sanoo tapahtumasta vastaava tapahtumasuunnittelija Katarina Broas.