Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Huojuu pahasti ja kaipaa nopeaa korjausta – Pioneerirykmentti rakensi 40 vuotta sitten Waltarin kävelysillan Pornaisiin, mutta sen kunnostaminen ei kuulu kenellekään

Silta-Heikantien tienhoitokunnan puheenjohtaja ja kunnanvaltuutettu Antti Kilpeläinen esitti elokuun valtuustossa aloitteen, että Pornaisten Laukkoskella sijaitseva Waltarin kävelysillan kunnostaminen olisi kiireellisesti selvitettävä.

Pioneerirykmentin 40 vuotta sitten rakentama, Mustijoen ylittävä puusilta sijaitsee Porvoontieltä erkanevan Waltarinkujan päässä ja sillan ylitse pääsee Silta-Heikantielle. Silta lyhentää olennaisesti etenkin koululaisten matkaa Waltarin koululle, mutta se on myös keskeinen asutuksen kulkureitti muussakin käytössä.

Kilpeläinen kertoi jäiden runtelevan sillan rakenteita joka talvi ja vuosittainen Kotojärven ympärijuoksukin kuormittaa sitä.

– Jo yhdenkin ihmisen kävely aiheuttaa huojuvaa liikettä sillan rakenteissa. Meillä on tiehoitokunnassa keskusteltu sillasta, että kenelle sen kunnossapito kuuluu. Olisi teknisen toimen selvitettävä missä kunnossa se on. Tarvittaisiin vastuunottoa, että siihen saadaan joitakin korjauksia jo lähitulevaisuudessa, Kilpeläinen totesi.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Juha Virkki totesi aloitteen esittämisen yhteydessä kokouksessa, että rahoitusmahdollisuutta pitää selvittää maaseudun kehittämisyhdistys Silmulta, että sillan käyttö jatkossa turvattaisiin, mutta kunta ei voisi siinä olla toimija.

Siltaa on kunnostettu joskus pahimpien talvien jälkeen paikallisten maanrakennusalan yrittäjien työpanoksella talkoovoimin.