Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ostitko puhelimessa näitä arpoja? – Saatoit tulla sidotuksi jatkuvaan tilaukseen

Kuluttaja-asiamies on puuttunut A-Lottex Oy:n puhelinmyyntiin, jossa kuluttajille on kaupattu Olympiakomitean Urheilun Unelma-Arpojen kestotilausta, kertoo Kilpailu- ja kuluttajavirasto tiedotteessaan.

Puhelun alusta ei ollut tunnistettavissa, onko kyseessä myyntipuhelu vai esimerkiksi tutkimus tai kysely. Puheluissa on jäänyt epäselväksi myös sopimuksen syntyminen, hinta ja kesto.

Viraston kuluttajaneuvontaan on tullut runsaasti kuluttajien ilmoituksia ongelmista yrityksen kanssa ja siksi kuluttaja-asiamies otti yrityksen menettelytavat uudelleen käsittelyyn.

A-Lottex myy arpapakettia, joka kattaa ensin kolmen kuukauden arvat ja tämän jälkeen arpatoimitukset jatkuvat kuukausittain toistaiseksi. Arvoilla on voinut voittaa esimerkiksi risteilyjä, henkilöautoja ja kultaharkkoja.

Moni ei ole ymmärtänyt puhelinkeskustelun perusteella tilanneensa arpoja lainkaan tai sopimuksen ehdoista on kerrottu epäselvästi. Osa on luullut tilanneensa maksuttoman tutustumiserän tai näytepakkauksen, mutta onkin tullut sidotuksi jatkuvaan sopimukseen.

Puhelunauhoitteiden perusteella puhelinmyyjät ovat eri tavoin uskotelleet, ettei puhelun aikana annettu vastaus velvoita mihinkään.