Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Metsäpalo poltti 1,2 hehtaaria maata Hinthaarassa – sai todennäköisesti alkunsa maadoitusjohdosta

Hinthaarassa Mikontien ja Vähä-Laukkoskentien välisellä alueella paloi tiistaipäivän aikana reilun hehtaarin verran maata. Pelastuslaitoksesta sammutustöihin osallistui 15 yksikköä, joiden voimin tulipalon leviäminen saatiin estettyä. Lähimpään asuinrakennukseen paloalueelta on matkaa noin 200 metriä.

Todennäköisesti palo sai alkunsa alueen läpi kulkevasta sähkölinjasta, sen maadoitusjohdosta.

– Se on tosiaan todennäköistä. Lähimmästä talosta katkesivat sähköt noin puoli tuntia ennen ilmoitusta, palomestari Björn Westermark totesi.

Jälkisammutustöihin osallistui myös Rajavartiolaitoksen isompi helikopteri.

– Maa on todella kuivaa. Se on saatava kasteltua se huolellisesti, jottei palo pääse syttymään uudelleen. Helikopteri suorittaa vesipommitusta mahdollisimman pitkään, ja meillä menee sammutustöissä vähintään iltakuuteen tai -seitsemään, Westermark kertoi palopaikan tuntumassa iltapäivällä vähän ennen kello 14:ää.

–Ja sen jälkeen järjestetään vielä jälkivartiointi.

Ilmatieteen laitoksen tiistaina antaman, koko Uuttamaata koskevan metsäpalovaroituksen mukaan metsäpalon vaara on kuivuudesta johtuen ilmeinen. Varoituksessa muistutetaan myös, että tuulisella säällä palot leviävät nopeasti. Tämänhetkinen varoitus on voimassa tiistaiaamupäivään asti.