Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uhkasakot tulossa kiinteistöille Pukkilassa uudelleen – sekalaisen jätteen, autonromujen ja ongelmajätteiden laaja ulkovarastointi jatkunut vuosia

Pukkilassa sijaitsevat kaksi kiinteistöä ovat saamassa uhkasakon pihapiirin siivoamiseksi 15. marraskuuta mennessä sekalaisesta jätteestä, poistetuista autonromuista ja laajasta ulkovarastoinnista. Askolan rakennus- ja ympäristölautakunta päättää sanktiosta tämän viikon torstaina.

Kiinteistöillä Kanteleenjärven pohjoispuolella ja metsäalueella kirkonkylästä länteen on sama omistaja. Lautakunta määräsi jo helmikuussa 2020 kiinteistöille 5 000 euron uhkasakon ja 2 500 euron juoksevan uhkasakon jokaista puolta vuotta kohden, mutta päätös ei saanut lainvoimaa. Helsingin hallinto-oikeus kumosi 2021 uhkasakot, ja pidensi siivousaikaa.

Maankäyttö- ja rakennuslain useiden momenttien vastainen laiton varastointi on yhä ennallaan, viimeisin tarkastu oli kesäkuussa 2022. Rakennustarkastaja ei pidä riittävänä kiinteistön omistajan selvitystä siistimisen aikataulusta.