Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Gerd Nyblom huolestui, kun rouva ei vastannut ja päätti käydä katsomassa – kuljettajan huoli pelasti kotonaan Porvoossa kylmettyneenä maanneen ikäihmisen

Palvelulinjan kuljettajan inhimillinen ja välittävä asenne koitui viime viikolla Porvoon Hinthaarassa iäkkään yksin asuvan porvoolaisen pelastukseksi.

Palvelulinjan vakioasiakasta ei kuulunutkaan viikottaiselle kaupunkikyydille pikkutien varressa, joten Oy Kaj Forsblom Ab:n kuljettaja Gerd Nyblom päätti pyörähtää pihassa ja talossa asti.

– Soitin hyvissä ajoin, että olen tulossa, mutta hän ei vastannutkaan, eikä ollut tienvarressa. Siitä on niin kaukana lähimmät naapurit, että ajoin bussin pihaan ja menin sisään, onneksi ei ovi ollut lukossa. Huusin päivää ja kuulin jotain ääniä ylhäältä.

Nyblom meni raput ylös ja siellä rouva makasi märkänä lattialla. Yö oli ollut kylmä.

– Hän sanoi kaatuneensa illalla kahdeksan maissa ja lonkka oli kipeä, Nyblom kertoo.

Hän haki puhelimen ja soitti hätänumeroon.

– Hän halusi ylös ja yritin ensin auttaa. Totesin, että pitää olla maate. Hän oli ihan kylmä, mutta skarppi. Laitoin peittoja päälle ja tyynyn pään alle.

Siinä jutellessa ajoi pihaan myös loka-auton kuljettaja, joka oli Nyblomin lähdettyä työvuoroaan jatkamaan joutunut hänkin vielä hätyyttämään ambulanssia paikalle.

Lonkkansa murtanut rouva pääsi sairaalaan ja on toipumassa. Palvelulinja Passeli on Porvoon kaupungin ostamaa joukkoliikennepalvelua, jota linjaa ajaa paikallinen Kaj Forsblom Ab. Porvoon kaupunki kiitti maanantaina Facebook-seinällään Gerd Nyblomia esimerkistään. Kuntatekniikka lähetti Nyblomille kiitoskukat esimerkillisestä toiminnasta.

Näin kaupunki huomioi